ROK IN DK
Den 26. og 27. november fyldes Bora Bora med sydkoreansk dans i ROK IN DK. Foto: Elise Cloud.

Den 26. og 27. november inviterer Bora Bora til en aften med hele tre højenergiske og grænsesøgende danseforestillinger, der samles i ROK IN DK – Korea i Danmark. Det sker i anledning af 60-året for diplomatiske forbindelser mellem Sydkorea og Danmark.

”De tre forestillinger, vi præsenterer på Bora Bora, udgør tilsammen et excellent vindue ind til den mangfoldighed, moderne dans i Sydkorea har. Forestillingerne har meget forskellige æstetiske udtryk og kunstneriske mål. Fælles for dem er den ekstremt høje professionalisme og udtryksfuldhed. Der venter en fuld oplevelse af fjernøstens identitet på Bora Bora de to dage”, fortæller kunstnerisk leder Jesper de Neergaard.

”[Forestillingerne red.] sker i anledningen af 60-året for diplomatiske forbindelser mellem Sydkorea og Danmark og som gestus over for SiDance, som i november i år har dansk fokus på sin festival i Seoul. Vi er glade og stolte over at cementere og markere denne relation ved at gengælde deres interesse for dansk dans og tilmed kunne præsentere noget af det bedste, som koreansk dans har at byde på i disse år”, siger Jesper de Neergaard.

De tre koreanske forestillinger Tail Language II, Flight og Silentium har turneret rundt i verden, og nu kommer de for første gang til Danmark.

Tail Language II af Art Project Bora

Forestillingen er opkaldt efter kattens kommunikation med halen og det symbolske system af gestusser gennem bevægelserne, den har. Tail Language II er koreograferet af Bora Kim, og her udtrykkes den komiske side af mennesket beskrevet gennem dyr fra eventyr. Forestillingen beskriver fem tegn fra orientalske fabler og kommunikerer refleksionen af den moderne tid.

Flight af Melancholy Dance Company

For at nå et mål kan man opleve utallige successer og fiaskoer. Nogle gange falder man, og andre gange udmatter man sig selv. Men langsomt kommer man på kursen af sit mål, og det er her, at Flight viser, hvordan man styrer mod sit mål. De to danseres flyvende bevægelser illustrerer i det øjeblik, mennesket overvinder sin egen fysiske indespærring. Flight er koreograferet af Jeong Cheol-In.

Flight er en af de danseforestillinger, som man kan opleve på Bora Bora i ROK IN DK. Foto: Park Sang Yun.

Silentium af Noname Sosu

Den dybeste følelse viser sig altid i stilhed. Denne stilhed kan være lydløsheden efter en lang kamp med sig selv. Det kan også være resultatet af at se bort og undertrykke.

Forestillingen undersøger, hvad der fylder i et menneskes krop og sind. Her undersøges kroppens strukturer og de konstante bevægelser og ændringer, som menneskekroppen udsættes for. Silentium er koreograferet af Young-hyun Choi.

ROK IN DK kan opleves på Bora Bora den 26. og den 27. november.

Læs mere om forestillingen her.

Tidligere artikelFredericia Teater offentliggør det hidtil største program for næste sæson
Næste artikelRiddersalen siger farvel til DE UNDERJORDISKE med tågetuller og tottentuer