Bora Bora fejrer 10 års jubilæum med kunstnerisk forestilling

Når Bora Bora fejrer 10 års jubilæum, går det ikke stille for sig. Som led i fejringen kan man nemlig fra den 30. maj til 1. juni opleve et af de helt store internationale dansenavne i Danmark. Canadiske Marie Chouinard besøger Aarhus med forestillingen Radical Vitality, for i tre dage at fejre danscescenen Bora Bora.

Vital danserus

Siden canadiske Marie Chouinard gik på scenen i 1980, drak et glas vand og urinerede i en spand, har hun igennem hele sin karriere som koreograf skabt en imponerende række værker. Fra ballet på krykker, over simuleret masturbation, til store koreografier for eksempel med afsæt i maleren Hieronymus Bosch.
Det bliver med legende provokation, humor, underfundighed og vellyst på programmet, når hun kommer til Aarhus Bora Bora.

”Det har været ti fantastiske år i et hæsblæsende tempo, i en rus af dans og engagerede publikummer. Det samme gælder Marie Chouinards ‘Radical Vitality”, som samler flere af koreografens geniale, intime scener fra flere årtier tilbage”, siger Bora Boras kunstneriske leder Jesper de Neergaard og tilføjer:
”Det er ikke bare tilbageblikket, vi gerne vil fejre vores jubilæum med, men netop den vitalitet, som Marie Chouinard er eksponent for, og som vi gerne vil låne til jubilæet som sindbillede på vores alle sammens Bora Bora. Vi håber, at publikum vil more sig og nyde denne unikke danseoplevelse.”

En Michelinmenu af dans

Forestillingen ”Radical Vitality” er i sig selv en fejring af hele Marie Chouinard kunstneriske virke idet den består af dele af forestillinger fra hele hendes karriere. De særligt udvalgte soli og duetter fra hendes 28 års arbejde spiller sammen på en ny måde, hvor hun går helt tilbage til rødderne og livskraften og giver dem nyt liv. At se ”Radical Vitality” er som at spise en Michelin menu og nyde hver delikat bid, der tilsammen skaber den fulde oplevelse. Forestillingen blev oprindeligt vist ved åbningen af Venedig Biennalen i 2018.

Efter de tre dage i Aarhus har kompagniet udvidet sit besøg i Danmark, så forestillingen også præsenteres på Bellahøjs Friluftscene den 6. og 7. juni til glæde for det københavnske publikum under teaterfestivalen CPH Stage. Compagnie Marie Chouinard kommer til Danmark efter optrædener i Paris og Budapest.

Se mere i videoen ovenfor og læs mere her.

Previous articleStorySlam: Bliv Danmarks bedste historiefortæller
Next articleAARHUS REVYEN vender tilbage