Bornholms Teater inviterer til foredrag om flygtningelejre

Rønne theater
Rønne Theaters gamle sal står publikums-tom, men torsdag livestreames der fra salen.

Rønne Theatersal fra 1823 må stadig stå mennesketomt på grund af krisen, men Corona stopper ikke det performance-foredrag om flygtningelejre, der skulle have været afviklet.

Bornholms Teater flytter i stedet arrangementet ’Performance-foredrag’ af Martin Thaulow ud på nettet som en gratis livestream.

Det foregår torsdag den 23. april, kl. 19.30 og varer 40 minutter.

Publikum kan finde det på Facebook eller YouTube, og glæde sig til en virtuel oplevelse, hvor man får et anderledes indblik i virkeligheden for mennesker på flugt.

En menneskegruppe, der ikke bliver hørt

Martin Thaulow er dansk kunstfotograf og fotojournalist. Siden 2014 har han rejst rundt i Europa og Mellemøsten for at portrættere mennesker på flugt og dokumentere deres levevilkår.

Martin Thaulow
Martin Thaulow fortæller om flygtninges situation. Foto:: Goodpeople.

Martin giver et indblik i vilkårene i flygtningelejre i nærområderne og for mennesker på flugt. Et område han besidder stor indsigt i efter utallige førstehåndsmøder dér, hvor flygtninge lever og er.

Martin Thaulow siger: “Vi har alle en stemme, men ofte er mennesker på flugt marginaliseret og noget, vi har svært ved at forholde os til. En menneskegruppe, som ikke bliver hørt. Gennem mere end fem år har jeg været på en personlig rejse og mødt mennesker i deres livs sværeste situation. Den indsigt og viden vil jeg gerne dele med verden gennem en ny og anderledes oplevelse. Et performance-foredrag som bryder med det traditionelle foredragsformat, som vi er vant til.”

Martin er ejer af kommunikationsbureauet Goodpeople og stifter af foreningen Refugee.Today. Gennem visuel journalistik og flygtninges personlige fortællinger arbejder han for at give mennesker på flugt en stemme.

Oprindeligt er han uddannet klassisk kunstmaler, men udvidede senere sit arbejde til at omfatte foto, videokunst og multimedieinstallationer.

Live-streaming vil selvsagt være en anden oplevelse end at sidde tæt på og sammen i en foredrags- eller teatersal. Men publikum kan stadig forvente en totaloplevelse, der kobler lyd, foto, videooptagelser og personlige fortællinger fra verdens flygtninge sammen i et nyt format. De får et performance foredrag, der adskiller sig fra den vanlige rollefordeling mellem foredragsholder og det siddende lyttende publikum.

Man kan se foredraget ved at trykke her.

Previous articleOplev Det Kongelige Teaters fødselsdagforestilling til Dronning Margrethe
Next articleMungo Park vil atter være talenternes legeplads: Hyrer tre nye skuespillere