Teater Momentum Brighton Boys Det Fynske Dansekompagni
FOTO: Brighton Boys, Det Fynske Dansekompagni. © Jarl Anders Ruset Hjelle

Når krisen rammer og smadrer de gamle strukturer, skal vi så bygge dem op igen?

Dette spørgsmål tager koreograf Marie Keiser-Nielsen op i sin nye danseteaterforestilling BRIGHTON BOYS udviklet i samarbejde med Det Fynske Dansekompagni.

Forestillingen har urpremiere på Teater Momentum i Odense den 26. maj 2022, hvor den spiller i tre dage. Gennem koreografiske udtryk arbejder forestillingen med menneskets respons til en krise. Den behandler emner som angst, eskapisme og kampen for at være et ægte menneske. Dog et druknende menneske; værende i arbejde, meningsløshed eller overspringshandlinger. For når krisen har ramt, har vi altid muligheden for at bygge en ny verden ud af fortidens vraggods. Spørgsmålet er blot, om vi tør?

Sirenens dødbringende sang   

På den fiktive strand, Brighton Beach, på Sydenglands palmebesmykkede kyst lyser hverdagens trivielle liv op hos en gruppe midaldrende mænd med den kommende aftens firmafest i vente.

Deres glæde bliver dog hurtigt til et mareridt, da en tsunami rasende endevender stranden og sluger alt med sig tilbage ned i havets stille mørke.

Mandagen efter arbejder mændene på at genopbygge strandens rammer igen og få lagt katastrofen bag sig. Men op ad vandet kommer en havfrue, der forfører den ene mand ud i bølgerne, som han ellers altid har frygtet. Med et væsen groende i maven forsvinder han druknet ned i det altopslugende vand, mens en mørk skygge begynder at sprede sig over stranden.

En udfordring af kønsnormativer

Bag danseteaterforestillingen står det kvindelige kunstnerkollektiv Det Fynske Dansekompagni og koreograf Marie Keiser-Nielsen. De har hevet fire kvindelige dansere på scenen til at portrættere de midaldrende mænd, og skaber gennem forestillingen et moderne take på at udfordre kønsnormativer som en performativ konstruktion.
De afprøver publikums opfattelse af køn, seksualitet og identitet, når de inviterer dem med på en vild og udfordrende danserejse ind i krisens mørke.

Danseteaterforestillingen spiller på Teater Momentum i Odense fra den 26.-28. maj 2022.
Inden den kommende premiere kan den nye trailer til stykket ses her.
Læs mere om forestillingen og køb billet her.

Tidligere artikelHomoerotisk fortolkning af kinesisk tradition
Næste artikelDet tyske varieté-teater Wintergarten gæster Aalborg Kongres og Kultur Center