Britneys største hits danner baggrund for ny musical © Valerie Macon/ AFP

En vaskeægte popprinsesse møder flere eventyrprinsesser, når musicalen Once Upon a One More Time får premiere i Chicago til efteråret. Britney Spears største hits danner nemlig baggrund for en fortælling om både Snehvide, Askepot, Rapunzel og Tornerose – og deres møde med begrebet feminisme.

I forestillingen er de fire eventyrprinsesser medlemmer af en fast bogklub, hvor de sammen læser den eneste bog, de er i besiddelse af – Brødrene Grimms samlede eventyr. På et tidspunkt ønsker de sig nyt læsemateriale, og en god fe forærer dem Betty Friedens feministiske klassiker ‘The Feminine Mystique’. De fire kvinders liv er pludselig forandret og tager en række uventede drejninger – med Britneys sange som lydtapet.

Ingen Britney på scenen

Britney Spears medvirker ikke selv i Once Upon a One More Time – som naturligvis er en klar reference til hendes megahit ‘…Baby One More Time’ fra 1998 – men overlader i stedet scenen til de fire eventyrlige kvinder. Hun ser dog stadig i høj grad frem til at se sine sange fremført på musicalscenen.

“Jeg er begejstret over at have en musical med mine sange – specielt én, som finder sted i sådan en magisk verden fyldt med karakterer, jeg voksede op med, og som jeg elsker. Det er en drøm, der går i opfyldelse for mig,” siger hun i en pressemeddelse.

Once Upon a One More Time får premiere til efteråret i James M. Nederlander Theater i Chicago og skal efter planen rykke videre til den ikoniske musicalgade Broadway i New York i 2020. Læs mere om forestillingen her.

Tidligere artikelDet Kgl. Teater er klar med årets sommerballet
Næste artikelGenerationsportræt, mediekritik og trolde på Sort/Hvid