Casper Crump og Rikke Lylloff indtager hovedrollerne i Richard III

Richard III © Søren Meisner

Fra den 1. til den 23. august danner Kronborg Slot rammen om Shakespeare Festival, og i den forbindelse opfører HamletScenen kongedramaet Richard III på slottets friluftsscene. Hovedrollerne indtages af de velkendte skuespillere Casper Crump og Rikke Lylloff.

Shakespeare Festivalen er en fejring af William Shakespeares værker, originalt friluftsteater og et mødested for Shakespeareentusiaster og andre nysgerrige fra hele verden. Den indbyder publikum til at opleve spektakulære og originale Shakespearefortolkninger, iscenesat og opført af nogle af tidens mest anerkendte teaterkunstnere.

Klassisk stykke i nye klæder

I 2019 er festivalens hovedattraktion HamletScenens egenproduktion af Shakespeares historiske kongedrama Richard III, der fremføres under åben himmel ved det ikoniske slot. Forestillingen er en ny bearbejdning af det klassiske stykke og handler om den britiske kong Richard III.

Richard er anderledes. Det ved han kun alt for godt. Han har intet håb om at slippe ud af den kasse, de andres ord og blikke har spærret ham inde i. Han ser kun ét middel til at bryde ud af kassen og få den anerkendelse, han længes efter – nemlig kronen, den højeste magt. Derfor beslutter han sig for at blive skurk og rydde alle konkurrenter af vejen. Det bliver et skæbnesvangert valg, som snart trækker ham selv og alle, han møder på sin vej, gennem et labyrintisk magtspil, som byder på sex, ydmygelse, mord og undergang.

To velkendte navne i hovedrollerne

Titelrollen som Richard III skal spilles af skuespiller Casper Crump, som tidligere har spillet store udenlandske roller i blandt andet Hollywood-filmen ‘The Legend of Tarzan’ og den amerikanske Netflix-serie ‘Legends of Tomorrow’. Sit gennembrud fik han med hovedrollen i Anders Walters Oscar-vindende kortfilm ‘Helium’, der åbnede op for den internationale karriere.

I den anden hovedrolle, som Lady Anne, står Rikke Lylloff. Siden hun dimitterede fra skuespillerskolen ved Odense Teater i 2004, har hun optrådt på teaterscener i hele Danmark. Tidligere har hun blandt andet medvirket i Shakespeare-forestillingerne ‘En skærsommernatsdrøm’ på Det Kongelige Teater og ‘Hamlet’ på Mungo Park. Udover rollerne på teatret har hun også medvirket i tv-serien ‘Borgen’ samt spillet hovedrollen i den tyske krimi ‘Der Usedom Krimi’.

Teaterdirektør og kunstnerisk leder for HamletScenen, Lars Romann Engel, er meget begejstret for de to hovedroller.

”Casper og Rikke er to spændende skuespillere, som for mig begge repræsenterer et stort dramatisk talent koblet med et usædvanligt scenisk nærvær og sans for nuancer. En imponerende evne til at kalibrere deres udtryk på en sådan måde, at vi som publikum glemmer os selv og lader os overvælde af karakterernes overraskende skifte mellem lys og mørke,” udtaler han.

Richard III spiller i perioden 1.-23. august på friluftsscenen ved Kronborg Slot. Mere information om forestillingen samt billetkøb kan findes her.

Previous articleRANDOM vil favne kaos i hele landet
Next article27-årig bliver ny teaterdirektør for Mungo Park