Castet til MAMMA MIA! er på plads

Matilde Zeuner Nielsen, Björn Ulvaeus og Annette Heick © Johan Paulin

I efteråret 2018 blev det offentliggjort, at succesmusicalen MAMMA MIA! vender tilbage til Danmark på dansk i 2020. Nu er det fulde cast så faldet på plads, og det indeholder en god blanding af ungdom og erfaring.

Da MAMMA MIA! sidst spillede i Danmark i 2010, oplevede 190.000 publikummer historien om moren, datteren og de tre mulige fædre på en idyllisk græsk ø i både København og Aarhus. Forestillingen kommer denne gang rundt til 7 byer i hele Danmark, og det bliver med en erfaring musical-stjerne i spidsen for ensemblet.

Annette Heick indtager nemlig den ene hovedrolle som Donna. Hun har tidligere spillet store roller i My Fair Lady, Elsk mig i nat, Wicked og helt aktuelt i titelrollen som Evita. Nu skal hun så for første gang prøve kræfter med ABBA’s univers.

Ungt talent indtager anden hovedrolle

I rollen som Donnas datter, Sofie, kan publikum se frem til at opleve 24-årige Matilde Zeuner Nielsen. Hun bliver udklækket fra Den Danske Scenekunstskole Musicalakademiet i Fredericia til sommer og har bl.a. medvirket i Fredericia Teaters kæmpesucces Disneys Tarzan i efteråret og til sommer i Skagensmaler-musicalen Lyset over Skagen.

Forestillingens tre potentielle fædre bliver levendegjort af skuespilleren Gordon Kennedy som Henrik, sangeren og musicalveteranen Jesper Lundgaard som Stig og skuespilleren Peter Oliver Hansen som Bill – den samme rolle han havde i opsætningen i 2010. Af andre profilerede navne i ensemblet kan nævnes Trine Gadeberg, Nicoline Siff Møller og René Wormark.

Mere end 400 til audition

Gennem en periode på to måneder har mere end 400 professionelle danske skuespillere, sangere, musical-performere og dansere været til gentagne auditions i håb om at komme med i ensemblet på MAMMA MIA!. Selskabet PER SE, der står bag forestillingen, har lagt hele castingprocessen i hænderne på et internationalt hold, der har skullet finde de 30 skuespillere, sangere og dansere. Det er der, ifølge ABBA-legenden Björn Ulvaeus, kommet et stærk resultat ud af.

“PER SE har samlet det optimale hold på og bag scenen til at skabe en dansk MAMMA MIA! i verdensklasse. Og jeg er sikker på, at både nye og gamle fans får en once-in-a-lifetime-oplevelse i Danmark næste forår,” udtaler han.

MAMMA MIA! får premiere den 22. januar 2020 i Tivolis Koncertsal i København. Herefter tager den på Danmarksturné forbi Holstebro, Aalborg, Randers, Esbjerg, Vejle og Viborg.

Billetter kan købes følgende steder:

København: Koncertsalen, Tivoli (22. januar – 22. marts 2020)
Billetbestilling: www.billetlugen.dk

Holstebro: Musikteatret Holstebro (27.-29. Marts og 1.-4. april)
Billetbestilling: https://www.musikteatret.dk

Aalborg: Aalborg Kongres & Kultur Center (8.-12. samt 15.-19. april)
Billetbestilling: https://www.ticketmaster.dk

Randers: Værket (22.-26. april)
Billetbestilling: https://vaerket.dk

Esbjerg: Musikhuset Esbjerg (29.-30 april samt 1.-3. maj)
Billetbestilling: http://www.mhe.dk

Vejle: Vejle Musikteater (6.-10. samt 13.-17. maj)
Billetbestilling: https://www.vejlemusikteater.dk

Viborg: Tinghallen (20.-24. maj)
Billetbestilling: http://www.tinghallen.dk/

Previous articleOplev Much Ado About Nothing på Det Hem’lige Teater i påsken
Next articleI nat kommer krigen hjem på Sorte Hest