Fire musicalstjerner castet til den danske opsætning af JERSEY BOYS

Foto: Søren Rosenørn

Når den internationale hitmusical JERSEY BOYS får danmarkspremiere næste år, bliver det med fire danske musicalstjerner i hovedrollerne som det legendariske boyband Frankie Valli and The Four Seasons.

Til næste efterår kommer én af det 21. århundredes absolut største internationale musicalsucceser til Danmark, når JERSEY BOYS har premiere 4. oktober 2023. Forestillingen skildrer den legendariske amerikanske gruppe Frankie Valli and The Four Seasons’ op- og nedture, og i dag kan Lion Musicals løfte sløret for, hvem der skal portrættere de fire historisk populære sangere Frankie Valli, Tommy Devito, Bob Guadio og Nick Massi på scenen. Det bliver fire af landets dygtigste sangere og musicalperformere i skikkelse af Mikkel Hoé Knudsen, Johannes Nymark, Søren Torpegaard og Jesper Paasch.

Stærkt syngende cast på scenen

Det er lykkedes Lion Musicals at besætte hovedrollerne som de fire Jersey-drenge Frankie, Tommy, Bob og Nicki med nogle af landets bedste sangere og musicalperformere. I rollen som Frankie Valli med den enestående falsetstemme kommer publikum til at møde det unge stortalent Mikkel Hoé Knudsen. Han blev færdiguddannet fra musicaluddannelsen i Fredericia i 2017 og har siden medvirket i musicals som American Idiot, Chess, Anything Goes, Kærlighed ved første hik!, The Phantom of the Opera, Oliver!, Shu-Bi-Dua – The Musical, West Side Story og She Loves You. 

Som Tommy Devito ses Johannes Nymark, der fik sit gennembrud som Aladdin i Disneys Aladdin på Fredericia Teater i 2012 og har medvirket i en lang række musicals inkl. Les Misérables og Singin’ in the Rain, film som Steppeulven, Lykke-Per og Bamse samt på tv, hvor han både har vundet Melodi Grand Prix med gruppen Lighthouse X, været vært for showet tre gange og medvirket i Vild med dans.  

I rollen som Bob Guadio ses et andet stortalent fra Fredericia. Søren Torpegaard har allerede haft fremtrædende roller i bl.a. Dance of the Vampire, Oliver! og Kinky Boots på Det Ny Teater, og snart har han den mandlige hovedrolle som Tony i Det Kongelige Teaters nye opsætning af West Side Story.

Og sidst, men ikke mindst, medvirker Jesper Paasch i rollen som Nick Massi. Han blev uddannet i 2010 og har siden medvirket i en lang række film, tv-serier og musicals, heriblandt film som 9. april og Jagtsæson, serier som Rita og The Rain og musicals som Mamma Mia!, The Sound of Music, Evita, Jekyll & Hyde og Waitress.

Johannes Nymark, Søren Torpegaard, Mikkel Hoé Knudsen, Jesper Paasch // Foto: Søren Rosenørn

Baseret på en sand historie

JERSEY BOYS er den sande historie om den verdensberømte 60’er-gruppe Frankie Valli and The Four Seasons. En medrivende, musikalsk fortælling om succes, venskab, penge, kærlighed – og bagsiden af det hele. Fra New Jerseys slumkvarter til The Rock and Roll Hall of Fame. 

En smart impresario samler fire musikalsk begavede arbejderdrenge fra New Jerseys slumkvarter. De kunne være endt i ungdomsfængsel, men i stedet begynder de at skrive musik, forsøger at skabe deres helt egen unikke sound og drømmer om at erobre verden. Da deres gennembrud endelig bliver en realitet, og superhittet “Sherry” brager igennem overalt, går alt omkring dem amok, og de sælger over 100 mio. album over hele verden. De nyder succesen, pengene og opmærksomheden – ikke mindst fra kvinderne. Men så begynder nedturene. Interne stridigheder, personlig tragedie og gammel mafia-gæld. Det bliver begyndelsen til enden… men musikken lever for evigt.

Søren Torpegaard, Jesper Paasch, Mikkel Hoé Knudsen, Johannes Nymark // Foto: Søren Rosenørn

Bag om musicalfænomenet

JERSEY BOYS er én af de største internationale musicalsucceser i de seneste 20 år. Efter verdenspremieren på La Jolla Playhouse i San Diego i 2004, fik musicalen premiere på Broadway i 2005, hvor den blev en forrygende succes og spillede i over 11 år med hele 4.642 opførelser. I West End i London blev det til 9 sammenhængende år, og nu er musicalen kommet tilbage og spiller igen i en ny version. Forestillingen har solgt flere end 10 millioner billetter og er blevet opført over hele verden, bl.a. i Australien, Japan, Holland, Canada og Sverige og på omfattende turnéer i USA, England, Kina samt Tyrkiet, Dubai og Malaysia.

Musicalen har vundet over 55 prestigefyldte priser, inkl. en Tony Award for Bedste Musical og en Laurence Olivier Award For Bedste Nye Musical. I 2014 blev musicalen til en stort anlagt spillefilm instrueret af Clint Eastwood.

JERSEY BOYS får Danmarkspremiere i Tivolis Koncertsal 4. oktober 2023, efterfulgt af en stor turné landet rundt til Esbjerg, Randers, Aalborg, Odense, Viborg og Aarhus.

Læs mere om musicalfænomenet og køb din billet lige her

Previous articleMOVE YOUR MIND: Dansefestival til både hjernen og kroppen
Next articleGæstespil på Det Kongelige Teater: ET SKÆBNESVANGERT MØDE MELLEM BOHR OG HEISENBERG