Come From Away Fredericia Musicalteater
FOTO: Come From Away. © Fredericia Musicalteater

Til oktober kan Fredericia Musicalteater præsentere den sande historie om, hvordan 7000 nødlandende flypassagerer og 9000 lokale indbyggere fandt fællesskab og håb hos hinanden i dagene efter angrebet på tvillingetårnene i New York den 11. september 2001.

Musicalen COME FROM AWAY inviterer nemlig publikum indenfor til en helt særlig fortælling om mennesker, der omfavner hinanden i skyggen af en international krise og oplever få, men dybt betydningsfulde dage sammen. Forestillingen er baseret på virkelige hændelser i så høj en grad, at selv navnene på karakterne stemmer overens med de rigtige personer. 

Den prisbelønnede og helt unikke musical er blevet et Broadway hit, har vundet en Tony og en Olivier-award og spiller for fulde sale i både New York og West End i London.

Etablerede musicalnavne og nye talenter

Castet i COME FROM AWAY, som Fredericia Musicalteater producerer selv, byder på både etablerede danske musicalnavne og nye upcoming talenter. På rollelisten står blandt andet den dobbelte-reumertvinder Lars Mølsted, skuespiller Mads Æbeløe Nielsen, der også står bag musicalsucceserne ”Seebach” og ”Shu·bi·dua – The Musical”, revyforfatter Christian Damsgaard og mange flere. Foruden de etablerede navne har teatret også fire af sine egne talentfulde studerende fra Musicalakademiet i Fredericia med på scenen.

Hver skuespiller i castet får minimum to primære roller – en flypassager og en beboer i Gander – samt flere småroller. De 16 skuespiller vil i alt dække over 90 forskellige roller.

En virkelig historie – med virkelige mennesker

Angrebet på Twin Towers resonerede verden over, og fik også direkte indflydelse på livet i et lille ø-samfund ud for Canadas kyst, hvor en lang række passagerfly var tvunget til at nødlande. Her blev den søvnige lille by Gander på klippeøen Newfoundland i det nordlige Canada brugt som nødlandingsbase for en lang række passagerfly og i løbet af en enkelt dag voksede befolkningstallet fra 9.000 til 16.000.

Da det canadiske forfatter-komponistteam Irene Sankoff og David Hein fik nys om byens særlige tilstand, tog de afsted for at kigge efter virkelige historier fra passagerer og lokale indbyggere. De historier blev til musicalen COME FROM AWAY, og derfor er mange af karakterne i forestillingen baseret på passagerne – endda med deres egne navne.

Bag om musicalen

COME FROM AWAY fik verdenspremiere i 2015 i La Jolla Playhouse i San Diego i USA og spillede herefter i Seattle, Washington D.C., Gander og Toronto inden den fik premiere i sin første store produktion på Broadway i 2017. Her fik forestillingen fantastiske anmeldelser og modtog hele syv Tony Awards-nomineringer inkl. Bedste Musical og vandt for Bedste Instruktør. I 2019 fik musicalen også premiere i West End, London hvor den også blev en stor succes og modtog otte Laurence Olivier Awards og vandt for Bedste Nye Musical. Den spiller fortsat begge steder og har siden også været produceret i bl.a. Australien, Irland, Sverige og snart i Argentina.

Læs mere om musicalen og køb billet her.

Tidligere artikelMobil teater turnerer Sydjylland rundt med DE VÆGELSINDEDE
Næste artikelStorySlam: Bliv Danmarks bedste historiefortæller