Cook Book: En rejse gennem Blågårdsgade

Cook Book
Foto: Ebba Tham ©.

Med et ukendt manuskript og en ukendt opskrift går en ny skuespiller hver aften på scenen. Den 25. maj har Teater Grob premiere på forestillingen Cook Book, som er baseret på det kunstneriske greb cold-reading. Oplev skuespillere som Lise Baastrup, Bodil Jørgensen, Frank Thiel, Marie Bach Hansen med flere.
Sammen med publikum udforsker de Blågårdsgades 522 meter i jagten på ingredienser til et måltid, der skal samle fællesskabet. Gennem filmiske elementer møder de mennesker, der bor i gaden. En lokal gade, der står som symbol på en global tendens, hvor forskellige kulturer lever side om side.

Historien om Blågårdsgade – i en søgen efter ingredienser og fællesskabet

Cook Book er historien om Blågårdsgade skildret gennem de forskellige mennesker, der udgør gadens liv. Det er et portræt af et lokalt fællesskab og en spejling af den verden, vi lever i. En mangfoldig verden, hvor forskellige mennesker lever forskellige liv – side om side. Spørgsmålet er, hvordan diversiteten påvirker vores selvbillede? Hvordan identificerer vi os med hinanden gennem de fællesskaber, der er? Og hvilke ingredienser er de fællesskaber formet af?

Netop ingredienser er udgangspunktet for Cook Book, når en ny skuespiller hver aften går på scenen med en madopskrift, men uden de ingredienser, der skal til for at skabe måltidet. Skuespilleren tager publikum med på en overraskende rejse gennem Blågårdsgade for at samle de nødvendige ingredienser, og gennem filmiske elementer møder vi de forskellige mennesker, der lever i gaden. Med den scenekunstneriske teknik cold-reading former skuespilleren historien om Blågårdsgade – her og nu – sammen med publikum, og sammen med de mennesker, gaden er formet af.

Med Cook Book opdager vi, hvordan verden og de fællesskaber, der eksisterer, er fyldt med nuancer, som vi ikke umiddelbart ser. Vi tror, at vi kender opskriften, men som et billede på verden omkring os, konfronterer Cook Book os med nye perspektiver på det, vi troede, vi kendte.

Spilleplan

25. maj kl.20: Mathias Rahbæk
26. maj kl.20: Christine Gjerulff
27. maj kl.20: Marie Bach Hansen
28. maj kl.20: Lise Baastrup
30. maj kl.20: Asbjørn Krogh Nissen
31. maj kl.20: Arian Kashef
1. juni kl.20: Bodil Jørgensen
2. juni kl.20: Frank Thiel
3. juni kl.20: Özlem Saglanmak
4. juni kl.20: Josephine Park

Forestillingen er skrevet af Nassim Soleimanpour & Jesper Pedersen, instrueret af Henrik Grimbäck og Sir Grand Lear står bag scenografi. Lavet i samproduktion med Pacemaker.

Læs mere om forestillingen her.

Previous articleWillkommen – Bienvenue – Welcome!
Next articleAarhus Teater præsenterer dramaet: OMSTIGNING TIL PARADIS