CoryDONG er på rundtur i Danmark

CoryDONG
CoryDONG © Pressefoto

Netop nu bevæger doku-satiren CoryDONG sig rundt i det danske land, hvor den sætter fokus på hændelserne bag salget af DONGs aktier til Goldman Sachs i 2014. Kristian Halken og Ina-Miriam Rosenbaum spiller hovedrollerne i forestillingen, der forsøger at besvare spørgsmålet om, hvem der egentlig styre Danmark.

CoryDONG er skrevet af Henrik Szklany og går bag om hændelserne og dem der var aller tættest på beslutningen om at sælge til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Hele persongalleriet bag det famøse salg bliver inddraget, men der er særligt fokus på erhvervsmanden Fritz Schur og selvfølgelig daværende finansminister Bjarne Corydon. Henrik Szklanys tekst er tilmed blevet til i tæt dialog med den dobbelte Cavlingpris-vinder, journalisten Anders-Peter Mathiasen og tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Ina-Miriam Rosenbaum forklarer baggrunden for forestillingen: ”Samspillet mellem folkestyre og erhvervsliv er ubelyst og dukker op som et isbjerg, hver gang privatisering af statens ejendom er på tale. Ofte sættes vi som
borgere udenfor døren. CoryDONG forsøger at sparke døren ind og ’sejle ind i isbjerget.’”

CoryDONG drager netop nu rundt på de danske teaterscener indtil juni. Forestillingen tager undervejs et par længere ophold i Aarhus på Teater Svalegangen og i København på Teater Grob. Indimellem kan den opleves i både Esbjerg, Fredericia, Høje Taastrup og Aalborg.

Se den fulde spilleplan for forestillingen her. Billetter kan købes ved de enkelte teatre.

Previous articleSuccesfuld romanklassiker får danmarkspremiere i Odense
Next articleFølg afsløringen af årets Reumert-nomineringer på Facebook