CPH STAGE 2019. Foto: Frida Gregersen

Teaterfestivalen CPH STAGE 2020 skulle have fundet sted den 28. maj – 6. juni 2020. Efter statens udmelding om en sommer uden udsigt til at mødes i større forsamlinger, ser Fonden CPH STAGE sig nødsaget til at aflyse festivalen.

”Vi havde glædet os til igen i år at skulle fremvise dansk scenekunst, og skabe møder mellem teatret og publikum. Teatrene og kunstnerne har knoklet for at have originale, relevante og kunstnerisk fornyende scenekunst klar til programmet. Vi er selvfølgelig meget kede af at måtte aflyse”, skriver CPH STAGE i en pressemeddelse.

Mette Frederiksen kunne på et pressemøde mandag d. 6. april oplyse om, at den gradvise genåbning af samfundet ikke kommer til at tilgodese de mange større kulturbegivenheder, som skulle løbe hen over sommeren 2020. Alle større forsamlinger vil fortsat skulle aflyses til og med august måned.

Afventende havde CPH STAGE håbet på et andet udfald, men sådan skulle det ikke blive.

“Vi har ventet til det sidste og krydset fingre for, at forandringer i situationen ville gøre det ansvarligt at afholde festivalen, men må konstatere, at det ikke bliver sådan.”

Eneste internationale platform i Danmark for voksenteater: “Det forpligter”

Siden Mette Frederiksen den 11. marts meddelte en nedlukning af Danmark har teatrene i Danmark været udfordret på, hvordan scenekunsten fortsat skulle bestå og finde vej ud til publikum.

Den kreativitet, der er blevet udvist rundt omkring på landets scener har CPH stage også taget til sig.

”Teatrene er i fuld gang med at skabe nye forretningsmodeller og nye måder at møde publikum på. Det vil vi gerne bakke op om. Samtidig er CPH STAGEs Internationale dage den eneste internationale platform i Danmark for voksenteater. Det forpligter.”

CPH STAGE er derfor gået sammen med teaterbranchen, samarbejdspartnere, internationale kollegaer og støttegivere. De skal sikre, at der kan afvikles en online udgave af festivalens brancheaktiviteter og internationale indsats.

Selvom det er med stor ærgrelse at teaterfestivalen CPH STAGE ikke kan blive afholdt i år, så er Fonden CPH STAGE fortrøstningsfulde. De ser frem til igen at kunne mødes i samme rum og byde velkommen til CPH STAGE 2021 den 27. maj – 5. juni 2021.

Kendte du ikke allerede til teaterfestivalen, så kan du læse mere om den her.

Tidligere artikelTidligere borgmester Arne Lægaard indtræder i Odin Teatrets bestyrelse
Næste artikelOplev Det Kongelige Teaters fødselsdagforestilling til Dronning Margrethe