CPH STAGE er klar med årets program

CPH STAGE © Søren Meisner

Fra 23. maj til 1. juni kan du opleve den københavnske scenekunstfestival CPH STAGE. Årets program er klar, og i år sætter festivalen ekstra fokus på publikumsinteraktion i scenekunsten og på teatret; som fællesskabsrum.

Mangfoldighed, variation og interaktion

Med over 100 forestillinger og events spredt over forskellige venues i København og Frederiksberg, har CPH STAGE sammensat et mangfoldigt og varieret program, som skaber interaktion mellem aktører og publikum.

Festivalen åbner med en Danmarkspremiere på 50 GRADES OF SHAME af den tyske gruppe She She Pop, som mixer Wedekins klassiske teatertekst Vårdbrud med bestselleren 50 Shades of Grey. Årets Reumert 2019 bliver festivalens store afslutning, og indimellem disse kan man opleve alt, hvad et teaterhjerte kan begære af store og små teateroplevelser. Premierefriske forestillinger (DARK NOON, FEJRING AF ET GODT MENNESKE, LYSTSPIL m.fl.), internationale forestillinger, forestillinger fra hele Danmark, velkendte hits, nye eksperimenter og klassikere om kommer forbi verdens store emner: indvandring, nationalitet, klima, politisk krise, køn og teknologi.

CPH STAGE eksperimenterer med publikumsinvolvering

Flere grupper og teater eksperimenterer med nye formater, der bryder med de traditionelle publikumsroller. Der vil være et utal af interaktive formater, som vil anvendes i de forskellige forestillinger, eksempelvis madforestillinger (MRS. PHINKS HOUSE), vandreforestillinger (TYK, TAM, TATOVERET) og sanseinstallationer (TOMRUM) m.fl., hvor publikum vil blive involveret på den ene eller anden måde. Læs mere her.

Eksperimenterne med publikumsinvolvering drager videre mod eventdelen i dette års program, der på forskellig vis introducerer publikum til kunstnere, forestillinger – og hinanden – på festivalen. Du kan fx. få dig en introduktion til moderne dans af Therese Glahn, se film og teater om moderskab med Christina Sederqvist, tage på picnic, til koncert, eller få dig en dommedagsdrink over en klimadebat. Det er en god idé at tjekke eventprogrammet, hvis man har lyst til det der ”ekstra”. Se oversigt over events her.

Scenekunsten opstår i samspillet

Festivaldirektør Morten Krogh udtaler: ”Når man er publikum til en ”traditionel” teaterforestilling, er man – sammen med sine medpublikummer – med til at skabe den stemning i salen, som skuespillerne reagerer på og spiller ind i. Det er i samspillet, at sceneKUNSTEN opstår. I en tid hvor de kulturelle oplevelser i højere og højere grad er produceret til at blive konsumeret derhjemme, er det værd at fremhæve teatret og scenekunsten med alle dets IRL fællesskabs-kvaliteter.”

Vi bragte tidligere en nyhed om Årets Highlights, hvor CPH STAGE har valgt et uafhængigt Highlights-udvalg af fremtrædende personer fra det danske scenekunstmiljø til at guide publikum med otte anbefalinger. Du kan læse mere om Årets Highlights her.

Festivalen foregår fra 23. maj til 1. juni 2019.

Se hele programmet til CPH STAGE her.

Previous articleAKT1 inviterer på kinesisk buffet og liveoptagelse
Next articleAfrika og Det Vilde Vesten mødes i Dark Noon