CPH Stage offentliggør program for 2021 og åbner for billetsalg

CPH Stage
Gob Squad

CPH STAGE kan for ottende gang invitere publikum til årets største teateroplevelse den 27. maj – 5. juni, når den årlige teaterfestival præsenterer noget af den bedste scenekunst fra ind- og udland.

Forestillingerne byder på en bred variation af tematikker og genrer fra det klassiske og traditionelle til det moderne og nytænkende. Festivalgæsterne kan vælge mellem mere end 100 forestillinger og events på 50 forskellige scener i løbet af festivalens 10 dage.

International åbningsforestilling 

CPH STAGE kan i år præsentere åbningsforestillingen 1984 – BACK TO NO FUTURE. Det internationalt anerkendte tysk-britiske kunstnerkollektiv Gob Squad åbner CPH STAGE med deres nyeste performanceværk, der kan opleves på Sort/Hvid1984 – BACK TO NO FUTURE tager publikum med tilbage til popåret 1984, hvor kunstnerkollektivet konfronterer sig selv som teenagere. Forestillingen præsenteres i samarbejde med Sort/Hvid og Teater Momentum.

CPH STAGE 2021 highlight 

Endnu engang har festivalen nedsat et HIGHLIGHTS-udvalg for at hjælpe publikum med at navigere rundt i de mange forestillinger. Udvalget udpeger otte forestillinger fra årets program, som de særligt anbefaler. Forpersonen for dette års udvalg er skuespiller Morten Hee, som især er kendt for teater og tv, senest i TV2’s ”Sygeplejeskolen” og DR’s ”Fred til lands”, hvor rollen som voldsmanden Mike, sikrede ham en Robert for bedste mandlige tv-hovedrolle.

Om dette års otte HIGHLIGHTS fortæller han: ”Det interessante ved dette års program er, at mange af forestillingerne hjælper os til at forstå den komplekse verden, vi lever i. Det er netop det, vi har lagt vægt på ved de forestillinger, vi har highlightet. Forestillingerne peger hver især på det, der sker i vores samtid lige nu og konsekvenserne af vores måde at leve på.”

De udvalgte forestillinger er:

  • 1984 – BACK TO NO FUTURE: GOB SQUAD
  • MY DEER HUNTER: FIX&FOXY
  • SUN AND SEA: RUGILĖ BARZDŽIUKAITĖ, VAIVA GRAINYTĖ OG LINA LAPELYTĖ
  • PLEJER ER DØD – SAMBA: UPPERCUT DANSETEATER
  • EBBERØD BANK 2.0: DET KONGELIGE TEATER
  • THE ROBOT PROJECT: FLYVENDE GRISE/ CO-PRODUCENT AALBORG TEATER
  • LEAS RUM: PERNILLE GARDE STAGE ART
  • OPERATION:ORFEO: HOTEL PRO FORMA

Forestillingerne spænder over nationale såvel som internationale opsætninger af skuespil på de store scener, prisvindende opera og eksperimenterende danseperformances. Publikum vil blive konfronteret med temaer såsom klimakrisen, seksuelle overgreb, PTSD, et sartirisk syn på bankverdenen og spørgsmålet om, hvorvidt en robot med kunstig intelligens er et levende væsen?

læs mere og køb billetter på www.cphstage.dk

Previous articleNyt samarbejde på tværs af dans og kunst
Next articleOdin Teatret har første teaterlederskifte i over 50 år