D-A-D trommerslager Laust Sonne debuterer i Teaterkoncert

Laust Sonne / Foto: Paolo Galgani
Laust Sonne / Foto: Paolo Galgani

Når teaterkoncert C.V. Jørgensen den 25. februar 2022 endelig får “premiere” på Aveny-T, bliver det med Laust Sonne på rollelisten. Trommeslager Laust Sonne får følgeskab af to af de største skuespiltalenter lige nu, nemlig Fanny Bornedal og Stanley Bakar. Med teaterkoncerten slår Aveny-T samtidig dørene op til et helt nyt og ombygget teater med nyt væksthus. Forestillingen skulle oprindeligt have haft premiere på teatret i maj 2020, men måtte rykkes grundet Covid-19.

“Jeg er vildt glad for at kunne byde velkommen til Fanny, Laust og Stanley. Det er fra den øverste hylde, alle tre er udvalgt. Jeg er sikker på, at vi med de tre nye på holdet genåbner Aveny-T med et brag af en forestilling i 2022,” siger teaterdirektør og scenograf på forestillingen Jon Stephensen.

Rockstjerne og unge stjernefrø med på holdet

Rockstjerne og manden bag trommerne i det legendariske band D-A-D Laust Sonne debuterer på teaterscenen, hvor han ud over trommer skal synge, performe og spille klaver og leadguitar. Laust Sonne regnes for en af Danmarks dygtigste trommeslagere. Han har netop kastet sig over jazz-genren med det roste album ”Blessings”. Han har udgivet to albums med sit eget band Dear, spillet sammen med Tim Christensen og været trommeslager og guitarist i bandet Bugpowder, men først og fremmest er han kendt som medlem og trommeslager i rockbandet D-A-D. Nu kan Laust Sonne så for første gang nogensinde opleves i en teaterforestilling – en oplevelse, han selv ser meget frem til:

”Jeg glæder mig helt vildt til at blive en del af Aveny-T og indgå i det fællesskab og samarbejde, der vil opstå omkring denne forestilling. Det bliver første gang, jeg skal medvirke i en teaterforestilling/teaterkoncert, og jeg kan ikke forestille mig et sted jeg hellere vil starte end på Aveny-T,” fortæller Laust Sonne, der ser frem til at arbejde med C.V. Jørgensens tekstunivers:

”CV Jørgensen står for mig som dansk rockmusiks forkæmper for det kompromisløse, og det bliver en virkelig spændende udfordring at være med til at overføre hans musik og lyrik til denne forestilling.”

Foto: Emilia Therese

Derudover kan publikum også glæde sig til at opleve det unge talent Fanny Bornedal, der på trods af sin unge alder allerede har gjort sig bemærket på både film og teaterscenen hvor hun debuterede i hovedrollen som Nora i Aveny-Ts SKAM2 og senere medvirkede i reumertvinderen SKAM3.

Til efteråret kan hun opleves i hovedrollen i det storslåede historiske krigsdrama om bombningen af den franske skole Skyggen i mit øje, hvor hun for alvor træder ind på den store filmscene i rollen som nonnen Teressa. Fanny Bornedal har tidligere medvirket i spillefilm som Journal 64, Den Tid På Året og Fri os fra det onde, ligesom hun også har haft roller i TV-serier som Broen III og den danske Netflix-serie Equinox.

Glædelige gensyn og nye ansigter på scenen

Skuespilleren Stanley Bakar, der har været en fast del af Aalborg Teaters ensemble, hvor han bl.a. har spillet med i Romeo og Julie, Et Dukkehjem og Figaros Bryllup, er også et nyt ansigt på rollelisten. I næste sæson medvirker han desuden i Det Kongelige Teaters opsætning af West Side Story.

Foruden de tre nye medvirkende kan publikum opleve et gensyn med skuespiller og sanger Simone Tang, sanger og skuespiller Nive Nielsen, sanger Nana Schwartzlose, skuespiller og sanger Johan Klitgård, skuespiller Carl-Christian Riestra, og den erfarne teaterkoncertskuespiller og -sanger Mark Linn, der alle vil forløse C.V. Jørgensens udtryksfulde univers.

Igen vil det erfarne makkerpar Cederholm & Bjerkø stå bag holdet på scenen, hvor der skabes nye fortolkninger af C.V.’s 25 største sange – heriblandt Det Si’r Sig Selv, Entertaineren, Bellevue, Sæsonen er Slut, I en Blågrå Kupé, Søndagsseancer, Lidt til og meget mereog Det regner i mit hjerte.

Et hold i C.V.’s tjeneste

Teaterkoncerten som genre blev opfundet af Cederholm og Bjerkø tilbage i 1995, hvor Teaterkoncert Gasolin på Dr. Dante blev startskuddet til en lang række store, ikoniske teaterkoncerter blandt andet på Aarhus Teater og Aveny-T.

Nu går de to kapaciteter i dansk musikteater nye veje med et anderledes take på teaterkoncerten – fremført af ni skuespillere/musikere/sangere på scenen, som alle synger og spiller et instrument. Et kollektivt hold i C.V.´s tjeneste, som er det hele. Dermed ophæves det traditionelle skel mellem band og sangere/skuespillere i ambitionen om at forstærke C.V. Jørgensens sange og give forestillingen en særlig intimitet og fællesskab.

C.V. Jørgensen – et tidsløst dansk ikon

C.V. Jørgensen er en af de største danske sangskrivere nogensinde. Han debuterede med albummet En stynet Strejfer i 1974 og fik sit store gennembrud med Storbyens små oaser (1977). Hans sange har lige siden været rammende for flere generationer og sætter stadig i dag klare spor hos den unge del af befolkningen. Teksterne er udtryksfulde, smukke, enkle og poetiske. Omdrejningspunktet i hans tekster er ofte den menneskelige eksistens i det simple hverdagsliv, men samtidig formår han at inddrage det kritiske perspektiv, som er nødvendigt at italesætte. Netop dette kan være grunden til, at C.V.’s sange efter 50 år stadig har en aktuel stemme i samfundet. At han stadig er relevant, blev mejslet i granit i 2018, hvor C.V.’s første turné i otte år blev meldt udsolgt på under 10 minutter.

Tanker om C.V. Jørgensens tekster

C.V. Jørgensens sange er originale, udtryksfulde og klare. De viser en iagttagelse af hverdagen, mennesket og samfundet, som er relaterbar, men samtidig abstrakte og poetiske. Som i ordene ”det sortner for dine øjne, mens du stirrende står her og ser/endnu et dødt løb blive kørt med dig som blind passager” fra ”Sæsonen er slut”. Frygten for at blive efterladt tilbage mens det bare fræser derudaf. En menneskelig, men også reel, frygt for at blive hægtet af, oprindeligt skrevet til ungdomsfilmen Mig og Charlie, men den samme frygt og iagttagelser omkring forandring om det er i Danmark eller som det, de gule veste i Frankrig repræsenterer, eller den frygt, som repræsenteres af mennesker fra rustbæltet i USA: at blive kørt over af nogen og efterladt, som vi alle kan føle: ”tomhændet står du tilbage/ og ka´ slet ikk’ følge med

Forestillingen får repremiere på Aveny-T den 25. februar 2022 og spiller frem til den 13. april 2022. Læs mere her

Previous articleJESUS CHRIST SUPERSTAR forener rock og religion
Next articleJuleforestilling skal sætte læsning på dagsordenen