Danmark repræsenteres på festival for de ‘glemte’ kunstformer

Foto: Ikarus Stage Arts
Dukkeførere, showgirls, mimere og andre kunstnere fra hele verden mødes i denne måned i Amsterdam, når festivalen for atypiske performance-discipliner, Jardin Rouge, løber af stablen. Ikarus Stage Art fra Holstebro skal repræsentere Danmark.

Teatergruppen Ikarus Stage Art, der normalt holder til på Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro, er blevet inviteret til at være en del af kunstfestivalen Jardin Rouge Festival, der finder sted i denne måned rundt omkring på forskellige venues i Amsterdam i Holland. Arrangørerne selv kalder Jardin Rouge for en polymorffestival, der favner forskellige former for ”glemte” kunstgrene og udtryksformer som kabaret, dukketeater og mime. Her skal Ikarus afholde en række workshops, hvor de vil dele den proces, som de selv gennemgår i skabelsen af en performance, og ydermere vil opføre forestillingen ‘Ekkoer Af Fejring’ samt koncerten ‘The Sourthern Cimbalom/Metamorfosis’.

”Vi glæder os meget til at blive en del af Jardin Rouge Festival,” siger Carolina Pizarro, der er leder af Ikarus Stage Arts.

”Målet med festivalen er ikke kun at underholde publikum men også at invitere dem til selv at deltage og udfolde deres egen kreativitet – og det er noget, som Ikarus også arbejder meget med – for eksempel når vi laver gadeteater,”
forklarer hun.

Vikarierer for Ukraine
Ikarus Stage Arts består af en række unge kunstnere, musikere og teaterfolk fra hele verden. Gruppen turnerer både i Danmark og internationalt men holder ellers til i Holstebro sammen med Odin Teatret. Gruppens deltagelse sker på den tragiske baggrund, eftersom en ukrainsk teatergruppe måtte melde afbud på grund af den russiske invasion af landet. Derfor blev Ikarus inviteret i deres sted og rejser dermed til Holland.

Jardin Rouge blev grundlagt i 2019 i Amsterdam, hvor ejeren af en af byens gamle teatre gav kunstkollektivet Snowapple kreativ frihed og råderet over teatret i en måned, så de kunne skabe en festival. Siden har Jardin Rouge i 2021 været en tur i Mexico, og nu er festivalen tilbage i Amsterdam og større end nogensinde.

”Jardin Rouge er et mangefarvet rumskib uden destination, som stopper op tilfældige steder. Nogle gange i rummet, andre gange kortvarigt på en tilrøget planet og engang imellem på asteroiderne,” skriver Snowapple på festivalens hjemmeside, som du finder link til her
Previous articleDen Jyske Opera giver stafetten til de unge
Next article‘LET RØVEN’ og støt kampen mod prostatakræft