Danmarks Underholdnings-orkester markerer 50 år med JESUS CHRIST SUPERSTAR

Den 26. september har den tidsløse rockmusical JESUS CHRIST SUPERSTAR premiere på Det Kongelige Teaters Gamle Scene med Danmarks Underholdningsorkester på instrumenterne. Musicalkoncerten opføres i en særlig jubilæumskoncertudgave, der markerer 50-året for udgivelsen af det koncertalbum, der dannede grundlag for musikken i musicalen.

Musicalkoncerten bliver fremført på engelsk af et dansk cast, der akkompagneres af Danmarks Underholdningsorkester under ledelse af Andreas Vetö.

En af historiens største musicalsuccesser

JESUS CHRIST SUPERSTAR blev det helt store gennembrud for Andrew Lloyd Weber og Tim Rice i 1970’erne. De havde tidligere samarbejdet om musicalerne Joseph og The Likes of Us, men JESUS CHRIST SUPERSTAR blev musicalen, hvor makkerparret for alvor brød igennem.

I begyndelsen var det dog svært for Weber og Rice at finde en producer, der ville sætte musicalen op, og derfor udgav de i stedet musicalen som konceptalbum i 1970. Det blev en kæmpe succes i USA, og herefter tog efterspørgslen på musicalen fart. Det medførte, at musicalen allerede året efter udgivelsen fik premiere på Broadway som en af teaterhistoriens første rockede musicals. I 1972 blev JESUS CHRIST SUPERSTAR opført i West End. Her endte den med at sætte rekord med flest spillede forestillinger i West End på daværende tidspunkt, da den gennem 8 år nåede at spille hele 3.358 forestillinger.

Samme år som JESUS CHRIST SUPERSTAR kom til West End, fik musicalen premiere i det daværende Falkoner Centret. Siden har musicalen spillet adskille gange over hele landet og i forskellige udgaver. Den er bl.a. blevet spillet som kirkekoncerter i 2013, 2015 og 2016 med Andreas Vetö som dirigent.

Landets eneste musikejede orkester

Danmarks Underholdningsorkester er landets eneste musikejede orkester og har rødder hele 80 år tilbage til grundlæggelsen i 1939. Orkestret har især opnået bred international anerkendelse igennem dets 20-årige samarbejde med Adam Fischer og har samtidig bevaret en populærmusikalsk profil.

JESUS CHRIST SUPERSTAR kan opleves den 26. og den 27. september Det Kongelige Teater Gamle Scene. Herefter tager musicalen rundt på turné i landet.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Previous articleDanmarkspremiere på Nobelprismodtager Elfriede Jelineks FOLKEKONGEN
Next articleOPEN YOUR HEART og dans som et barn igen