Danmarkspremiere på Broadway og West End-hittet COME FROM AWAY

Foto: Fredericia Musicalteater

Den eftertragtede musicalsucces COME FROM AWAY får Danmarkspremiere på Fredericia Musicalteater den 21. oktober 2022. 

Fredericia Musicalteater har sikret sig rettighederne til Danmarkspremieren på musicalhittet COME FROM AWAY, som kører for fulde huse på både Broadway i New York og West End i London.

COME FROM AWAY er en gribende og livsbekræftende musical, der er baseret på den virkelige historie om 7.000 flypassagerer, der måtte nødlande og indkvarteres i et lille øsamfund ud for Canadas kyst. Det kom i kølvandet af meldingen om terrorangrebet på World Trade Center.

En virkelig historie – med virkelige mennesker

Vi kender alle billederne fra d. 11. september 2001, da to fly styrtede ind i tvillingetårnene i New York. Fortællingerne om savnede brandmænd og kontorarbejdere er blevet fortalt igen og igen. Men angrebet fik også direkte indflydelse på livet i et lille ø-samfund ud for Canadas kyst, hvor en lang række passagerfly var tvunget til at nødlande, da meldingen om angrebet kom. Denne historie er stort set ukendt og ikke fortalt før.

Gander, en søvnig lille by på klippeøen Newfoundland ud for Canadas kyst blev brugt som nødlandingsbase for en lang række passagerfly, som fik forbud mod at flyve ind i USA pga. angrebet i New York. Befolkningstallet i Gander voksede derfor fra 9.000 til 16.000 på en enkelt dag.

Med fantastiske sange, virkelige karakterer og en helt særlig begivenhed i centrum oprulles en sjælden og hjertevarm historie om, hvordan virkelige mennesker under stort pres – og i skyggen af en international krise og uforståelig tragedie – blev modtaget med omsorg, kærlighed og tolerance af det lille og totalt uforberedte samfund.

Kunstnerisk leder for Fredericia Musicalteater, Ferry Hogeboom, udtaler:

Efter to år med en verdensomspændende pandemi har vi alle brug for lys og håb. Der findes netop nu næppe en mere hjertevarm og livsbekræftende musical fuld af håb og troen på mennesker end COME FROM AWAY. Både forhistorien bag musicalens tilblivelse og selve værket er så rørende og vigtig, at alle bør se den. Vi er meget stolte over, at vi bliver det første teater i Danmark, der får lov til at producere denne vidunderlige musical. Og jeg tror og håber, at danskere fra nær og fjern vil lægge vejen forbi Fredericia og se den til efteråret.   

Bag musicalen

Det canadiske forfatter og komponist-team Irene Sankoff og David Hein står bag manuskriptet, musikken og sangteksterne. COME FROM AWAY fik verdenspremiere i 2015 i La Jolla Playhouse i San Diego i USA. Herefter spillede musicalen i Seattle, Washington D.C., Gander og Toronto. I 2017 fik den premiere på sin første store produktion på Broadway. Her fik forestillingen fantastiske anmeldelser og modtog hele syv Tony Awards-nomineringer. I 2019 fik musicalen også premiere i West End, London, hvor den også blev en stor succes. Her modtog den otte Laurence Olivier Awards og vandt for Bedste Nye Musical.

I Danmark bliver det den succesfulde danske musicalinstruktør, Thomas Agerholm, der skal instruere forestillingen. Han har bl.a. instrueret kæmpesucceser som Shu-bi-dua – The Musical, Seebach, Disneys Klokkeren fra Notre Dame, The Bodyguard – The Musical og Atlantis samt snart en ny version af 80’er-musicalen Elsk mig i nat.

Billetter købes her.

Previous articleHamletScenen præsenterer teaterkoncert baseret på Shakespeares sonetter
Next articleTeaterforeningen Katusha præsenterer Oberstinden – En teatermonolog om et kaotisk kvindeliv fyldt med krig og kærlighed