Dans med Alice ind i Eventyrland på Det Kongelige Teater

Alice i Eventyrland
Alice i Eventyrland kan streames gratis på KGL Xtra Foto: Costin Radu

Trænger man til lidt eventyr ude i stuerne?

Så kan man – med Det Kongelige Teaters gratis streaming-kanal KGL Xtra – nu  springe ind igennem det virtuelle kaninhul og opleve balletten Alice i Eventyrland.

Lewis Carrolls klassiske fortælling kan streames helt gratis fra idag, fredag den 3. april.

Eventyret om Alice, der falder ned gennem kaninhullet og opdager en eventyrverden uden lige, er blevet omdannet til en fantasifuld og finurlige ballet. En som kan holde både voksne og børn underholdt hjemme i stuerne.

Balletmester Hübbe: “Spektakulære trin”

“Alice i Eventyrland er en vidunderlig fortælling om en ung piges rejse ind i fantasien”, siger balletmester Nikolaj Hübbe.

Den engelske stjernekoreograf Christopher Wheeldon har i smukt sammenspil med Joby Talbots fornøjelige musik og Bob Crowleys vilde og vanvittige scenografi, skabt et brag af en forestilling. Den  inviterer seeren med indenfor til en aften i fantasiens vidunderlige verden.

“Den engelske koreograf Christopher Wheeldon har skabt nogle spektakulære trin til en forestilling, som kan tryllebinde hele familien. Det er fantastisk, at vi kan vise den for endnu flere publikummer via KGL Xtra”, siger Hubbe.

Alice i eventyrland
Alice i Eventyrland. Foto: Costin Radu

Christoper Wheeldon begyndte oprindeligt sin karriere som koreograf for New York City Ballet i 1997, mens han fortsatte sin karriere som danser. Han trak sig tilbage som danser i 2000 for at fokusere på sin koreografi.

I 2001 blev Wheeldon chefkoreograf for New York City Ballet. Her stod han i spidsen for en række meget anerkendte værker, bl.a. Polyphonia. Hans talent gjorde ham hurtigt til et efterspurgt navn, og han har således lavet forestillinger for bl.a. San Francisco Ballet, Bolshoi Ballet og Royal Ballet i London.

Forestillingen havde premiere i 2011

I 2011 havde Wheeldon premiere på balletten “Alice’s Adventures in Wonderland” i fuld længde på Royal Ballet i Covent Garden. Det var den første ballet i fuld længde, der blev opført på Royal Ballet i over 20 år.

Forestillingen fik  verdenspremiere den 28. februar 2011 (med Royal Ballet-rektor Lauren Cuthbertson i hovedrollen) og indeholdt en helt ny ballet score af Joby Talbot.

I den videooptagede forestilling danses/spilles Alice af Holly Jean Dorger, mens rollen som Lewis Carroll/Den hvide kanin indtages af Jón Axel Fransson.

I de øvrige roller ses bl.a.  J’aime Crandall som Hjerter Dronning og Ryan Tomash som tryllekunstneren og Den gale hattemager.

Man kan se forestillingen ved at trykke her.

 

Previous articleBellevue Teatret sender daglige historier fra Kardemomme By
Next articleNyt debatformat på Mungo Parks instagram kanal