Dans med til ELECTRONIC-musik fra 1989 til i dag på Sort/Hvid

electronic
ELECTRONIC kan opleves på Sort/Hvid fra den 21. november. Foto: Sort/Hvid.

Kan murens fald, 11. september, finanskrisen, #MeToo og Trump høres i musikken? Fra den 21. november udforsker Sort/Hvid historiske begivenheders påvirkning af klubmiljøet og den elektroniske musik gennem forestillingen ELECTRONIC. Der sker med livemusik af den elektroniske musiker Rumpistol og sangerinden Kill J.

ELECTRONIC er en hybrid mellem en elektronisk koncert og en tidsrejse i en musikgenre og i et samfund, der har gennemgået en ekstrem udvikling de sidste tre årtier – både musikalsk, politisk og menneskeligt.

”Vi dykker ned i klubmiljøet og den elektroniske musik de sidste 30 år. Fra 89’, hvor computeren knap fandtes og frem til i dag, hvor en algoritme kan sammensætte et salgssikkert hit. Påvirkningen fra den teknologiske udvikling kan jo direkte høres i den elektroniske musik. Modsat kan subkulturer, som er startet i klubmiljøet, også spores i større samfundsmæssige holdningsændringer. For eksempel i forhold til køn og seksualitet”, fortæller instruktør Erik Pold.

Elektronisk klubmusik fra 1989 til i dag

Hvad kendetegner lyden af 1989? Hvordan dansede man anderledes til techno i 90’erne end i dag? Hvad skete der med musikken, da hele verden gik i stå den 11. september 2001? Hvorfor har rave-kulturen og den elektroniske musik altid været tiltrækkende for minoriteter og marginaliserede grupper? Og hvornår er en fest politisk?

Publikum kommer med på klub i ELECTRONIC. Klubbens DJ’s er den elektroniske musiker Jens Berents Christiansen aka Rumpistol og den fremadstormende sangerinde Julie Aagaard aka Kill J. De står hver aften live på scenen sammen med de tre skuespillere – Anton Hjejle, Pernille Koch og Tobias Shaw. De tager publikum med fra 1989 til i dag, hvor den hårde techno gør København kendt ude i den store verden.

”Vi er gået nærmest videnskabeligt til værks. Vi har undersøgt: Hvilke trommemaskiner brugte man i 90’erne? Hvad er lyden af ’89? Hvordan kan man høre på musikken, at teknologien har udviklet sig? Vi skaber musikken med de tidstypiske instrumenter, så man vil kunne høre tiden i musikken”, fortæller Rumpistol.

ELECTRONIC udspiller sig i en videoscenografi af den elektroniske musiks ikoniske visuals skabt af scenograf Rikke Juellund og videokunstner Helle Lyshøj. Manuskriptet er skrevet af Tomas Lagermand Ludme, der ligesom instruktør Erik Pold selv har dyrket klubmiljøet.

ELECTRONIC kan opleves på Sort/Hvid fra den 21. november til den 13. december 2019.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Hør Rumpistol og Kill J fortælle om arbejdet med musikken til forestillingen.
Previous articleOplev nyt moderne operaeventyr om ensomhed i børnehøjde
Next articleDanmarkspremiere på Nobelprismodtager Elfriede Jelineks FOLKEKONGEN