Danseforestillingen For Ever Four Season undersøger menneskets relation til naturen.

Foto: Søren Kjeldgaard

Det nordiske performancekompagni Convoi Exceptionnel og iscenesætter Jon R. Skulberg har Københavnerpremiere på forestillingen For Ever Four Seasons, som spiller d. 12 og 13 marts i Dansehallerne. Forestillingen bliver en del af Dansehallernes forårssæsonprogram.

Undersøger hvordan mennesket påvirker verden

Forestillingen undersøger menneskets rolle som den største skabende kraft. Især hvordan mennesket direkte og indirekte påvirker verden, både når man kan kontrollere kraften, men også når det løber løbsk og ender katastrofalt.

For Ever Four Seasons er et musikalsk og koregrafisk værk, skabt af den internationalt anerkendte iscenesætter Jon R. Skulberg, der med Convoi Exceptionel ønsker at give publikum en sanselig oplevelse, hvor sanserne stimuleres visuelt og lydmæssigt.

Ligesom da forestillingen spillede i Aarhus er visionen at få publikum til at reflektere over naturen, og over begrebet natur.  Forestillingen udtrykker to størrelser. Første del skildrer et natursyn, anden del et menneskesyn.

Værket udfoldes i et elektronisk lydunivers ved lydkunstner Kristian Hverring sat op imod nykomponeret musik af den kritikerroste celloduo Soma & Lil ved Soma Allpass og Lil Lacy.

Foto: Søren Kjeldgaard

I forestillingen repræsenteres en mulig natur på nært hold, gennem den japanske danser Kenzo Kusuda, som står i kontrast til katastrofen og øjeblikket, hvor overlevelsen bliver essentiel, fremført af Marianna Kavallieratos.

Forestillingen handler ikke om en løsning, men om at skabe en kunstnerisk refleksion over mennesket som en skabende naturkraft. Med dansen sigtes der på at trække publikum ind i et koncentreret rum af refleksion over den verden ,vi lever i og med.

“Publikum får et velfortjent rum til refleksion. Vi vil skabe en eftertænksom modstand mod en accelererende verden. Med præcise og langsomme bevægelser vil de to dansere kropsliggøre en natur, der ikke længere ligner sig selv. Forestillingen er et eksistentielt og sanseligt ræsonnement. Med kunstens virkemidler vil vi give et bidrag til vor tids diskussion om klodens tilstand og arven til kommende generationer,” siger instruktør Jon R. Skulberg i en pressemeddelse fra Dansehallerne og Convoi Exceptionnel .

Har mennesket taget magten fra naturen?

For Ever Four Seasons er inspireret af bl.a. Nobelprisvinder Svetlana Aleksijevitjs interviews med overlevende og fastboende tæt på Tjernobyl, samt hendes refleksioner over livet og naturen efter katastrofen; Et fremtidsbillede, der stiller etiske, moralske og metafysiske spørgsmål til det moderne menneske. Med atomteknologien har vi mennesker fundet det instrument, der kan agere i samme skala som naturen. En menneskeskabt naturkraft.

”Mennesket er nu en geologisk kraft på lige fod med vulkaner, floder og forskydninger af tektoniske plader. Vi har fjernet os fra naturen. Måske ser vi ikke os selv som en del af den eller måske må hele begrebet ‘natur’ redefineres?”, siger instruktør og koreograf Jon R. Skulberg.

Ved at pirre publikums sanser og udsætte dem for mulig skønhed og mulig disharmoni, satser Skulberg på at kunne påvirke dem.

For Ever Four Seasons får premiere i Dansehallerne den 12. marts.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her

Previous articleDe leger med ilden på Betty Nansen Teatret
Next articleDen skaldede frisør aflyser forestillinger i marts