Dansehallerne og CC samarbejder om ny udstilling

FIEBRE , 2018. Tamara Alegre, Lydia Östberg Diakité, Marie Ursin, Nunu Flashdem. Les Urbaines festival, Lausanne. Foto: Nelly Rodriguez

Med spektakulære værker i og om vand tager den eksperimenterende udstilling DANGEROUS WHEN WET publikum med på en magisk rejse gennem en svømmehal, et vaskeritual og lilla slim. En perlerække af danske og internationale kunstnere har bidraget til udstillingens undersøgelse af kærlighed, identitet og seksualitet, hvor danseforestillingen FIEBRE bl.a. indgår d. 1. og 2. oktoberCOPENHAGEN CONTEMPORARY.

Lyst, væmmelse og sameksistens

Træd ind i det koreografiske værk, hvor tre dansere flirter med fysiske tilstande, erotisk samvær, seksualitet, oprigtighed og råhed, når danseforestillingen FIEBRE indtager Copenhagen Contemporary. Performancen tager udgangspunkt i et fiktivt landskab, som udforsker et sensuelt klistret materiale, hvor danserne udforsker et tyktflydende, væskefyldt og sentimentalt maskineri, samtidig med at de skaber et intimt rum.

Forestillingen har til hensigt at forestille sig andre måder at være sammen på for begyndende stadier og transformation. Erotikken bliver en kilde til selvstændighed og styrke, hvor lyst, væmmelse og fremmedgørelse frit kan sameksistere og stimulere hinanden. Derfor bygger FIEBRE også på samarbejde og omsorg, da værket afhænger af gruppens dynamik. Danserne ser på de indbyggede hierarkier og deres respektive kendetegn. Hver gang nye øjne ser, bliver skabt andre strukturer, der hylder det enkelte individ.

Stykket er også blevet hædret, da det vandt Young Choreographers’ Award på Impulstanz-festivalen i 2021.

FIEBRE , 2021. Tamara Alegre, Lydia Östberg Diakité, Marie Ursin, Nunu Flashdem. MUMOK, Impulstanz Festival, Vienna. Photo: Klara Utke

Vandet forbinder os

Danseforestillingen FIEBRE er en del af udstillingen DANGEROUS WHEN WET. Med svømmehallen Kildeskovshallens betagende arkitektur som ramme, bliver gruppeudstillingen DANGEROUS WHEN WET bragt til live. Udstillingen lader publikum flyde ind i et magisk univers, når den udfolder sig som en rute med stop i underjordiske rum, der normalt ikke er tilgængelige for offentligheden, og byder på alt fra badesandaler over synkronsvømnings-performance til en spiselig skulptur og et maleri i vand.

Dangerous When Wet er kurateret af Mette Woller og skabt i samarbejde med Copenhagen Contemporary og Dansehallerne. Det er en eksperimenterende gruppeudstilling, der spreder sig over tid og sted. Ud over hovedudstillingen, der vises i Kildeskovshallen d. 30. september, udfolder Dangerous When Wet sig på Copenhagen Contemporary med den prisvindende performance FIEBRE d. 1. og 2. oktober og videoværker fra d. 14. september til d. 3. oktober. Udstillingens kunstnere bruger vand som fælles element, da det både forbinder os som mennesker og landegrænser.

Du kan de forestillingen FIEBRECopenhagen Contemporary d. 1. og 2. oktober, mens udstillingen DANGEROUS WHEN WET bliver vist i Kildeskovshallen d. 30. september. Læs mere og find billetter her.

Previous articlePeter Sommer: “Jeg er tilfældigvis bare med”
Next articleOplev datidens dating-verden i DEN VÆGELSINDEDE