Dansehallerne præsenterer forårsprogrammet for marts 2020

Dansehallerne
two-women-machine-show kan opleves i Pakhus 11. Foto: Anders Ravnsholt Riis.

Foråret hos Dansehallerne byder på både nationale og internationale performere, som markerer betydningen af koreografi og dans i Danmark. Her bringes både en nøglefigur som den amerikanske legendariske koreograf Deborah Hay og unge koreografer som NEW SH*T på scenen.

En episodisk rejse i en delt fantasiverden

Duoen two-women-machine-show afrunder med forestillingen Of All Its Parts: From Darkness deres episodiske rejse ind i hidtil ukendte lag af en delt fantasiverden. Værket løfter sløret for en tidløs og transformativ figur, hvis dans befinder sig mellem det genkendelige og det fremmede, mellem urtid og flimrende fremtid.

Forestillingen er et forsøg på at udvide dimensionerne for en dansende figur. Den koreografiske tænkning i værket betragter enhver åbning, der opstår i spændet mellem performerens indre og scenerummets ydrevægge, som en platform for potentiel bevægelse. I kraft af dette muliggøres et dyk ned i et mørke, hvor hidtil ukendte stemmer, rum og historier træder frem.

Of All Its Parts: From Darkness kan opleves i Pakhus 11 den 24. til den 29. februar.

Læs mere om forestillingen og køb billetter her.

En hyldest til Steve Paxton

Den 3. marts hyldes den amerikanske eksperimentelle danser og koreograf Steve Paxton ved at zoome ind på hans liv og arbejde. Forestillingen er baseret på 15 timers interview, der præsenteres gennem online publikations- og forskningsprojekt Conservations in Vermont: Steve Paxton. Han vil selv deltage online fra sit hjem i USA, og eventen guides af initiativtager og interviewer Myriam Van Imschoot og medredaktør Tom Engels samt den franske forsker og kritiker Lou Forster.

Der er fri entré til eventen, men tilmelding er påkrævet.

Conversations in Vermont: Steve Paxton kan opleves i Pakhus 11 den 3. marts.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Dansehallerne 1
En hyldest til Steve Paxton. Foto: Gene Pittman for Walker Art Center.

The Man, The Match og EAREYE CLOSING RITUAL

Siden 60’erne har den legendariske amerikanske danser og koreograf Deborah Hay sat et markant præg på den eksperimenterende dansescene. I perioden 2019-2021 er hun tilknyttet det svenske kompagni Cullberg, og sammen med dem præsenterer hun et dobbeltprogram med de to ikoniske og anmelderroste forestillinger; The Man Who Grew Common in Wisdom og The Match.

Både før og efter de to forestillinger kan publikum deltage i EAREYE CLOSING RITUAL, hvor samarbejdet mellem Inkonst og Dansehallerne fejres. Eventen er kurateret af den svenske danser og koreograf Alma Söderberg.

The Man Who Grew Common in Wisdom, The Match og EAREYE CLOSING RITUAL spiller i Pakhus 11 den 7. og 8. marts.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Dansehallerne 2
The Man Who Grew Common in Wisdom i Pakhus 11. Foto: Urban Jörén.

Bliv strøget både med og mod hårene

For Ever Four Seasons er et musikalsk, koreografisk og eksistentialistisk værk, der insisterer på langsomheden som en modstand mod vor tids hurtigt accelererende verden. Det er en sanselig oplevelse, som stryger både med og mod hårene.

Hvad er menneskets rolle i denne tidsalder, hvor vi påvirker planeten direkte? Det er det grundlæggende spørgsmål, som Jon R. Skulberg og Convoi Exceptionnel vil behandle i For Ever Four Seasons.

For Ever Four Seasons kan opleves i Pakhus 11 den 12. og den 13. marts.

Læs mere om forestillingen og bestil billetter her.

Dansehallerne 4
En gruppe teenagere inviterer til Listening Party. Foto: Owen Fiene.

Unge teenagere inviterer til Listening Party

Dansehallerne inviterer til en fest på scenen, hvor værterne er en stor gruppe teenagere. De spiller deres yndlingsmusik, synger og danser sammen. De taler om deres favoritmusik og om sig selv, idéer, bekymringer, tanker og drømme. Sammen fejres teenageårene, hvor de bestemmer, hvad der er vigtigt at fortælle på scenen.

Listening Party havde premiere i Reykjavik på Island i efteråret 2017 med en gruppe islandske teenagere. Forestillingen rykker nu til Danmark og er skabt i et tæt samarbejde mellem Dansehallerne og den professionelle koreograf Ásrún Magnúsdottir samt dramaturgen Alexander Roberts, der begge har stor erfaring med at arbejde med unge.

Listening Party finder sted i Koncertkirken den 14. og den 15. marts.

Læs mere om Dansehallerne og se det fulde program her.

Previous articleOplev Blixen balletten på forfatterens fødselsdag
Next articleSe det nyeste afsnit af Teaternyheder på dk4