Dansehallerne præsenterer forestillingen DUNKEL: En dans ind i det poetiske mørke, skumringen og daggryet.

Foto: Nemo Stocklassa Hinders, Olivia Rivière & Anna Moderato

Den 7. marts 2022 har Dansehallerne den fornøjelsen at invitere publikum til premieren på Olivia Rivière og Lisen Pousettes produktion DUNKEL på Dansekapellet. 

DUNKEL er ønsket om at blive i mørket og lade øjnene vænne sig til det at se. Se, at der både er skumring og daggry, fortættet nat og grå dis. DUNKEL er både dommedags-doom og let som et duntæppe. For er det ikke sådan med lys, at jo lysere det bliver, desto mørkere bliver mørket?

Om forestillingen

I DUNKEL træder fem dansere ind i et tvetydigt og antydende rum, hvor alternative stemmepraksisser kropsliggøres. Growling, en mørk og aggressiv stemmeteknik, der bruges i hårdere metalmusik, bliver her skilt ad og flettet sammen med skærende toner og udstrakte lydflader. DUNKEL er en poetisk forestilling, der rækker ud mod det umådelige og omfavner det faldende.

Koreograferne bag forestillingen, Olivia Rivière og Lisen Pousettes, er optaget af at udforske stemme-kroppraksisser gennem alt fra de mest subtile til de mest ekstreme vokale udtryk samt obskure stemme-teknikker, og berører dets materialitet og sansemæssige indflydelse.

Danseforestillingen er fortsættelsen af Olivia Rivière og Lisen Pousettes koreografiske samarbejde, som tager afsæt i den lydlige krop, der begyndte i værket Ever Losing fra 2019.

 

Forestillingen finder sted den 7. marts, kl. 20 på Dansekapellet. 

Billetter købes her.

Previous articleDansehallerne og Betty præsenterer: POPDEATHPOWER
Next articleQueerkunst og kønspolitik i København