Dansende rettighedskamp i Carrying a Dream

Carrying a Dream © Marc Fluri

Den 26. april 2019 er der intet mindre end verdenspremiere på danseforestillingen Carrying a Dream på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Forestillingen er et nyt og moderne helaftensværk om menneskerettigheder, mod og drømme.

Den firedobbelte Reumertvindende koreograf Tim Rushton står sammen med dansekompagniet Dansk Danseteater bag forestillingen Carrying a Dream. Der tages udgangspunkt i vores kamp for basale friheds- og menneskerettigheder gennem de seneste 100 år – for hvor langt er vi egentlig kommet? Dette ønsker Tim Rushton blandt andet at sætte spørgsmålstegn ved i sin nye forestilling.

Historisk inspirerede fremtidsvisioner

Rushton ønsker gennem nye fantasifulde og brutale dansetableauer at vise nogle historisk inspirerede nedslag i verdenssituationen, hvor vores rettigheder bliver udfordret. Han er bl.a. interesseret i, hvordan de historiske stemmer vækker genklang og peger direkte ind i nutidige og aktuelle debatter. Samtidig er ønsket, at der i det alvorlige også bliver vækket et legende og levende håb, der peger fremad. Værket er således en personlig kommentar, akkompagneret af lyd, voiceover og musik fra bl.a. Nina Simone, Elton John og Nikolaj Hess.

Forestillingen er inspireret af en række historiske og ikoniske personligheder, som Harvey Milk, Eleanor Roosevelt og Malcolm X, der turde sætte emner som race, køn og seksuelle rettigheder til debat. Noget vi den dag i dag stadig diskuterer, debatterer og kæmper for verden over.

”Det var folk, der havde store visioner og ville gøre verden til et bedre sted. Folk, der turde stille sig ved talerstolene for at rykke ved folks bevidsthed. Taler, der går lige i kroppen. Rør os. Og på den måde er der faktisk en dans i de her visioner”, fortæller Tim Rushton.

Carrying a Dream spiller 26. – 28. april på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. Billetter kan købes her.

30 minutter inden hver forestilling vil der være en gratis forestillingsintroduktion i balkonfoyeren på Gamle Scene. Der er et begrænset antal pladser til disse introduktioner.

Previous articleKultserien SKAM fortsætter med 3. del på Musikhuset Aarhus
Next articleGitte Lillelund Bech bliver ny formand på Fredericia Teater