Danser kendt fra ‘I forreste række’ er udnævnt til solodanser

Andreas Kaas
FOTO: Andreas Kaas ©Henrik Stenberg

Andreas Kaas, der er kendt for DR3-serien ’I forreste række’, blev i sidste uge udnævnt til solodanser i Den Kongelige Ballet. Efter forestillingen af gyserballetten ’Spar dame’ torsdag aften, trådte balletmester Nikolaj Hübbe op på scenen og sagde blandt andet:

”For 10 år siden så jeg her på teatret en ung dreng, der lyste i både sind og sans, og fra det øjeblik ønskede jeg kun, at han en dag skulle blive en stor, smuk, funklende stjerne, som vi alle kunne betages af […] Derfor er jeg også så stolt og benovet over i aften at ønske Andreas Kaas tillykke med titlen som Kongelig solodanser.”

I serien ’I forreste række’ ser man, at Kaas ikke kommer fra en traditionel balletfamilie. Hans tvillingebror er kok, moren er frisør og faren vvs’er. Da Kaas var syv år tog hans bedstemor ham og broren med i teatret for at se balletten ’Den røde ballon’, og allerede her var Kaas ikke i tvivl om, at han skulle være danser.

Kaas blev ansat som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2009, som korpsdanser i 2012, udnævnt til solist i 2016 og er nu blevet udnævnt som solodanser. Stort tillykke til Kaas med den fine titel!

Previous articleMusicalsucces slår rekord i Musikhuset
Next articleNyt ansigt til Horsens Teaterfestival