Foto: Paul Kolnik

Den 19. marts får danseforestillingen SIRENE premiere på Teater Republique i København. Danseforestillingen er blevet godt modtaget af såvel anmeldere som publikum verden over. Og nu er turen endelig kommet til København.

Forestillingen er inspireret af de græske mytologiske væsener, der med sang lokker sømænd til at kaste sig i havet. Kun Ulysses formår i følge myten at modstå og overleve Sirenerne.

De mytologiske væsener

SIRENE er en danseforestilling inspireret af havets mytologiske væsener, som med deres sang lokkede sømænd til at kaste sig i havet. Ifølge myten overlever Ulysses sirenerne ved at binde sig selv til masten på sit skib og give sin besætning voks i ørene. Danseforestillingen genfortæller ikke myten, men tager afsæt i de psykologiske temaer omkring længsler, ensomhed og begær, der ikke indfries og det bliver kilden til kreativitet.

Foto: Paul Kolnik

Holdet bag forestillingen

Værket er skabt af den prisvindende svenske koreograf og filmskaber Pontus Lidberg, som tidligere har skabt værker til Operaen i Paris, New York City Ballet m.fl. og er kendt for at skabe banebrydende og moderne danseforestillinger med et tvist af magisk realisme og poesi. Det er essentielt for Lidberg at skabe værker, der spejler vores samtid, men altid med afsæt i vores indre følelsesliv.

De smukke toner, som danner det musikalske bagtæppe, er skabt af komponisten Franz Schubert og den svenske Stefan Levin. De leverer dramatiske og smukke toner til dansen, så publikum kun lade sig rive med.

Forestillingen spiller fra den 19-26 marts på Teater Republique i København.

Billetter købes her.

Tidligere artikelForestillinger om den nordiske mand – nycirkus med samlevejledninger og jonglering
Næste artikelRanders Teater: En officiel invitation til Det Fortrolige Rum