Støvlelandets største nulevende digter hyldes i dansk-italiensk samarbejde

Den poetiske løsning
FOTO: Valerio Magrelli. © Fiorenza G. De Candei

DEN POETISKE LØSNING er titlen på de to kommende multiforestillinger, der er fremskabt til ære for den italienske digter Valerio Magrelli – en af Italiens mest anerkendte nulevende forfattere. Forestillingerne er en blanding af alt fra digtoplæsning til levende jazzmusik og er kommet til live i samarbejdet mellem ”Poesi på en torsdag” i Holstebro og Associazione Culturale Appercezioni fra Rom i Italien. Forestillingerne kan opleves tirsdag den 17. maj klokken 19.00Odin Teatret i Holstebro, og igen torsdag den 19. maj klokken 19.00Det Italienske Kulturinstitut i København.

Med udvalgte digte af Magrelli som en gennemgående, rød tråd smelter en række kunstneriske udtryk sammen i ‘Den Poetiske Løsning’ – musik, sceneoptræden, videokunst, teater, installationer og fotografi – og skaber en kompleks og nyskabende syntese. En oplevelse, der ønsker at inspirere, berige og ikke mindst indgive håb i håbløse tider.

Et internationalt ensemble af kunstnere fra øverste hylde

Til forestillingerne kan man opleve manden, det hele er til ære for: Digteren Valerio Magrelli. Magrelli vil være til stede gennem en online forbindelse, hvor han vil agere digitalt referencepunkt for alle de andre medvirkende.  Skuespilleren Maria Letizia Gorga, musikerne Ermanno Baron – trommer, Marcello Allulli – saxofon og Francesco Diodati – guitar, scenograf Francesco Bankeri, fotograf Paola Favoino samt videokunstner Claudio Ammendola – et hold der alle er af italiensk oprindelse. Desuden optræder den tysk-portugisiske skuespiller Ana Maria Bernauer og danske Rina og Ulrik Skeel samt Ikarus Stage Arts fra Nordisk Teaterlaboratorium ved Odin Teatret.

DEN POETISKE LØSNING opføres på Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret tirsdag den 17. maj kl. 19.00 og på Det Italienske Kulturinstitut i København torsdag den 19. maj kl. 19.00. Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Holstebro Kommune, Det Italienske Kulturinstitut og den italienske stat.

Læs mere om forestillingerne og køb billet her.

Previous articleBueskydning og broderskabet sættes på prøve i DOIS
Next articleMobil teater turnerer Sydjylland rundt med DE VÆGELSINDEDE