Dansk Teater opruster med ny seniorpolitisk rådgiver

Jeppe Bo Rasmussen er ny seniorpolitisk rådgiver i Dansk Teater. Foto: Dansk Teater.

Dansk Teater skruer op for deres politiske ambitioner med ansættelsen af Jeppe Bo Rasmussen, der tidligere har været politisk rådgiver i både Dansk Industri og Oxfam Ibis. Han indtager en nyoprettet stilling i branche- og arbejdsgiverorganisationen. Ansættelsen er en direkte konsekvens af Dansk Teaters nye strategi, der skal sikre et øget politisk fokus på scenekunsten.

Seniorpolitisk rådgiver der brænder for kulturlivet

35-årige Jeppe Bo Rasmussen kommer fra stillinger som seniorpolitisk rådgiver i Oxfam IBIS og har tidligere været både presserådgiver og chefkonsulent i Industriens Hus på Rådhuspladsen. Inden da har han været lobbyist i Bruxelles – også for Dansk Industri.

Jeppe Bo Rasmussen brænder for kulturlivet og skal bruge sin erfaring fra de to store organisationer til at styrke Dansk Teaters politiske arbejde – i tæt samarbejde med Dansk Teaters direktør, Peter Mark Lundberg.

Dansk Teater har 80 medlemmer over hele Danmark, der spænder over projektteatre, egnsteatre, små storbyteatre, landsdelsscenerne, teatrene i Det Københavnske Teatersamarbejde, Den Jyske Opera og Det Kongelige Teater.

Scenekunsten får en tydeligere stemme i den offentlige debat

”Dansk Teater er den samlende aktør for hele den danske scenekunstbranche. Med den nye stilling og ansættelsen af Jeppe får scenekunsten en endnu tydeligere stemme i den offentlige debat og blandt beslutningstagere, myndigheder og alle vores andre interessenter”, siger Peter Mark Lundberg, direktør i Dansk Teater.

Ansættelsen er i tråd med Dansk Teaters ambitioner for scenekunsten og teatrenes fremtid og dermed en naturlig fortsættelse af det arbejde, der er sket i branchen siden dannelsen af Dansk Teater i 2018.

”Vi ønsker, at politikerne og embedsværket ved, at de trygt kan kontakte Dansk Teater og vores konsulenter for gode løsninger på de mange udfordringer som kulturlivet har på grund af krisen. Dansk Teater er kulturlivets største branche- og arbejdsgiverforening for den levende kunst – og det forpligter os i forhold til at kunne levere den bedste sparring,” uddyber Peter Mark Lundberg som baggrund for oprettelsen af stillingen.

Jeppe Bo Rasmussen starter i sit nye job den 1. marts. Han vil særligt have fokus på branchens rammer i samspil med Folketinget og Kulturministeriet. På hans to do-liste står også fokus på teatrenes genåbning efter coronakrisen, efterårets kommunalvalg og et styrket samarbejde med andre aktører, der producerer kunst og kultur til et live-publikum.

Previous articleDen Retfærdige Kriger stiller skarpt på tilliden til det danske demokrati
Next articleSyddjurs Egnsteater sætter sanserne i spil med Møllerup Gods