Dansk teatersucces rykker til Sydney Opera House

Scener fra et ægteskab
FOTO: Scener fra et ægteskab ©Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teaters udgave af Ingmar Bergmans Scener fra et ægteskab har imponeret danskerne – og nu også Australien. Den anmelderroste forestilling er blevet inviteret til Sydney Opera House, hvor den spiller fra den 17.-21. oktober 2018.

I år, den 14. juli, ville den svenske filminstruktør, Ingmar Bergman, være fyldt 100 år. Hans originale tv-serie om parret Marianne og Johan fik skilsmisseprocenten til at stige markant, da serien i 1973 blev vist i fjernsynet.

I Det Kongelige Teaters opsætning er rollerne byttet om, hvor det er kvinden, der forlader manden og børnene. Forestillingen bliver nu genopsat for tredje sæson i træk på Store Scene i Skuespilhuset – og nu skal den også begejstre publikum ”down under”.

I hovedrollerne som Johan og Marianne ses Stine Stengade, kendt fra serier som ”Bedrag” og ”Dicte”, og Det Kongelige Teaters skuespilchef Morten Kirkskov. Kirkskov udtaler om at rykke til udlandet:

”Det er fantastisk at få mulighed for at vise Det Kongelige Teater frem i udlandet med så stærk en titel. Herhjemme har vi spillet forestillingen for udsolgte sale i flere sæsoner, så vi er glade for at få lov til at fortælle den store kærlighedshistorie for endnu flere, og virkelig få sat Danmarks nationalteater på det internationale landkort.”

Hvis du endnu ikke har fået set Scener fra et ægteskab, kan du købe billetter til forestillingen i Skuespilhuset her.

Previous articleEgon Schiele vækkes til live i ny performance
Next articleNye tal fra Scenit: De unge går mere i teatret