De gule Veste indtager Mungo Park

De hovedløse - eller De Gule Veste, spiller på Mungo Park. Foto: Mungo Park

Det vakte store protester, da den franske præsident Macron indførte stigende benzinpriser af hensyn til miljøet. De Gule Veste – den nye protestbevægelse – var overalt i gaderne, og kom på al verdens læber. Men hvem er de? Det har Mungo Park som verdens første teater lavet forestillingen DE HOVEDLØSE om. Den kan ses fra 22. Januar.

Teatret i Allerøds forestilling om De Gule Veste i Frankrig tager udgangspunkt i de protestbevægelser, der opstod i Frankrig i 2019. De var oprindeligt karakteriseret af demonstranter iført gule veste. Men hvad der begyndte som en generel utilfredshed med uligheden i landet og den herskende elite med præsident Macron i midten har nu bredt sig til andre lande som Hong Kong, Chile, Libanon og Grønland.

Har besøgt De Gule Veste

Men hvem er under Vestene? Hvornår er de tilfredse? Og varsler De Gule Veste begyndelsen på en ny tid for Frankrig og Europa eller er de en flok hovedløse voldelige demonstranter?

Det har Mungo Parks nye 28-årige teaterdirektør Anna Malzer og det unge kunstneriske hold undersøgt gennem et helt år. De har besøgt De Gule Veste i Frankrig og deltaget i hektiske og intense demonstrationer.

Alt sammen for at finde inspiration og lave grundig research til teatrets kommende forestilling, DE HOVEDLØSE. En humoristisk og tempofyldt historie om hvordan en hel familie trækkes ind i opstanden i Paris’ gader.

Verden er i oprør

“Hvorfor skal vi i Danmark interessere os for noget, der sker så langt væk i Frankrig? Fordi Frankrig ikke er langt væk! Fordi Frankrig er Europas bankende hjerte, og hvad der sker dér, giver ekko ud i resten af verden – også i Danmark, siger Mungo Parks teaterdirektør Anna Malzer.

I forestillingen medvirker Malin Rømer Brolin-Tanin, Jonas Munch Hansen, Kasper Dalsgaard og Henrik Prip.

Man kan købe billetter til forestillingen her

 

Previous articleOtto Brandenburgs sangskat hyldes og fortolkes
Next articleOplev misbrugsproblematik og familiedrama på Folketeatret