De leger med ilden på Betty Nansen Teatret

Leg med ild
“Leg med ild” Betty Nansen Teatret. Foto: Emilia Therese.

De leger med ilden på Betty Nansen Teatret.

Følelserne flammer op, lidenskaben brænder og jalousien raser. Forestillingen Leg med ild tager hul på et trekantdrama, der i Elisa Kragerups iscenesættelse sigter på at blotlægge det moderne familielivs tomhed.

Man kan se det hele på Betty Nansen fra den 14 marts.

“Jeg tror, at vi alle kender til den tomhed, man kan føle i et moderne, privilegeret liv,  hvor vi ikke dagligt skal kæmpe for overlevelse. Vi føler os fanget i et hamsterhjul og er eksistentielt sultne, siger Elisa Kragerup om forstillingen

Leg med ild
“Leg med ild” Betty Nansen Teatret. Foto: Emilia Therese.

I Leg med ild kaster hun sig over historien om det moderne ægtepar, der er taget på sommerhustur.

Carsten Bjørnlund tænder gnisten

Midt i den ubekymrede stime af strandture og dovne frokoster blusser en flamme pludselig op.

En nyskilt ven af familien, spillet af Carsten Bjørnlund, er gnisten. Han kommer på besøg, men bliver uforvarende omdrejningspunktet i en skæbnesvanger leg på følelser og magt, som ægteparret halvt af kedsomhed, halvt af uforfalsket begær sætter gang i. Og så brænder det hele sammen.

Ægteparret savner spænding og mening og er grundlæggende drevet af ønsket om at blive rørt af livet. Men ønsket om at fortabe sig fører dem ud i en situation, hvor de mister sig selv og hinanden,” fortæller instruktør og Betty Nansen Teatrets kunstneriske leder, Elisa Kragerup.

leg med ild
“Leg med ild” Betty Nansen Teatret Foto: Emilia Therese.

I rollerne som ægteparret ses Charlotte Munck og Thomas Hwan. Carsten Bjørnlund er den udefrakommende tredjepart, der får gnisterne til at springe.

Den øvrige familie består på scenen af den provokerende 20-årige kusine (Emma Sehested Høeg), patriarken (Claus Flygare), som lever af sine renter, og moderen (Ditte Gråbøl).

Det hele udspiller sig i et moderne sommerhus med afslørende glasfacader og blinde vinkler – her kan ingen gemme sig for hverken hinanden eller publikums blikke.

Leg med ild har premiere på Betty Nansen den 14. marts.

Man kan læse mere om forestillingen og bestille billetter her

Previous articleJens Jørn Spottag: Mutter Courage skal provokere
Next articleDanseforestillingen For Ever Four Season undersøger menneskets relation til naturen.