EN PLADS I SOLEN er inspireret af Jens Kaiser og Søren Tange Rasmussens dokumentariske bog ”Den aarhusianske massemorder” og er blevet til i et særligt samarbejde med Besættelsesmuseet ved Den Gamle By. Anden verdenskrigsdramet har premiere den 31. oktober på Teateret Svalegangen.

I tiden op til 2. Verdenskrig står Kaj Henning Bothildsen Nielsen i malerlærer i Aarhus. En ung mand midt i en brydningstid med store drømme for fremtiden. Kaj tror på en ny og bedre verden. Han følger sin overbevisning, men ender som en af danmarkshistoriens største forbrydere.

”Var krigen faldet modsat ud, var historien om Bothildsen ganske givet blevet en anden. I dag er det let at få øje på den sort/hvide fortælling om Bothildsens forbrydelser, men ved at trænge ind i hans selvforståelse, tror jeg, det bliver muligt at fortælle en langt mere nuanceret og almenmenneskelig historie om at være et menneske i en desperat tid.”, udtaler dramatiker Julie Maj Jakobsen.

Om forestillingen

EN PLADS I SOLEN følger Kaj i dagene op til katastrofebranden i Guldsmedegade. Det er historien om en mand, som er født på et af historiens mest fortvivlede tidspunkter. En fortælling om at lede efter mening i en meningsløs tid og om at finde den i nazismen, hvor man tilsyneladende havde fundet opskriften på fremgang og stabilitet. Og så er det et indre drama om at tro så meget på en sag, at troen til sidst forvandler et menneske til en massemorder.

Det er Simon Boberg der instruerer forestillingen, mens Kristoffer Helmuth, Maja Juhlin, Holger Østergaard, Clara Ellegaard, Morgen Vang og Jesper Hyldegaard er at finde på scenen.

Spilleperiode: 31. oktober til 28. novemberTeatret Svalegangen.

Du kan læse mere om forestillingen her.