Credit: Teater Refleksion

Fra den 29. november til den 13. december 2020 er der gensyn med Teater Refleksions forestilling Skabelse. Scenografi, lyd og handling bliver til for både øjne og ører af publikum, der kan følge med i enhver udvikling. Et bredt udvalg af flotte, billedlige og musikalske fortællinger levendegøres på scenen foran publikum, og samtidig livetransmitteres udsnit af kulissen direkte op på et stort lærred. Oplev hvordan perspektiv, lyd og zoomeffekter bliver afgørende for, hvordan vi forstår og oplever den samme scene. Måske er der en verden til forskel?!

STEMNING, FANTASI OG FORVANDLING
Fra publikumssæderne møder publikum en scene opdelt i tre sektioner: Lyd, musik og rytme skabes live fra scenens venstre side. I midten live-transmitteres levende billeder op på en storskærm, og i scenens højre side forgår et live-action dukke- og objektspil. Forestillingen formår at smelte alle dele sammen til et unikt og detaljerigt skabelses-univers, der alt sammen opstår lige dér for øjnene af publikum. Musiker Henrik Andersen behersker en klokkeklar timing og i samspil med dukkeførerne Rebekah Caputo og Jakob Kirkegaard skaber de en pallet af fortællinger og udtryk fra en høj, aflang ’sandkasse’. Dukker, træer – ja selv sand – sættes i bevægelse til de stemningsfulde lydbilleder, og samtidig projekteres udsnit af kulisser, dukker og bevægelser op på et stort lærred ved hjælp af kameraer monteret på ’sandkassens’ ene side.

Nu bliver det spændende! For pludselig befinder publikum sig midt i det hele – helt tæt på detaljen, lyden, nuancen og følelsen. En blid og kærlig verden skifter brat udtryk og bliver kold og rå. Og zoomer man ind på kun en lille del af scenen, bliver den livlige verden fuld af farverige, vilde dyr til en faretruende filmsekvens. Verdener skabes og forgår i et mønster af skønhed, fare og fritsvævende fantasi, og Henrik Andersens unikke lydbilleder tilføjer nerve og intensitet til alle fortællinger på både scene og lærred.

Ved hjælp af effektive men simple virkemidler opstår og dirigeres historier og synsvinkler, og publikum overværer det hele fra første parket!

“Teater Refleksions nye forestilling, “Skabelse”, er suveræn, hvis du vil mærke ro, rummelighed og få barnet i dig selv til at leve.”

“…en vekslen mellem mørke og lys, der – ligesom objekternes bevægelser og lydsiden – går helt ind i musklerne på en. Fascinerende.”

✭✭✭✭✭✩ Aarhus Stiftstidende
“…et lille mirakel af skabelse, et i sig selv hvilende univers, som det er en glæde at besøge”

✭✭✭✭✭✩ Kristeligt Dagblad

Fakta:

For børn fra 6 år og voksne
Forestillingen kan opleves d. 29. november – 13. oktober 2020 på Teater Refleksion.
Billetter kan købes via www.refleksion.dk

Varighed: 45 minutter
Medvirkende: Rebekah Caputo, Jakob Kirkegaard, Henrik Andersen
Instruktør: Bjarne Sandborg
Instruktørassistent: Helle Sikjær
Dukker: Mariann Aagaard assisteret af Kirsten Rosenkrantz Grann, Anna Maria Olby Bertouch-Lehn, Barbara Katzin
Musik/lyddesign: Henrik Andersen, Morten Meilvang Laursen
Lysdesign: Morten Ladefoged
Værksted/teknik: Morten Meilvang Laursen, Sigurd Røge Dissing, William Højberg Nielsen

Spørgsmål kan rettes til:
Anne Sofie Zacho PR & Kommunikation
Teater Refleksion, Frederiksgade 72b
8000 Århus C Tlf. 86 24 05 72
annesofie@refleksion.dk

Læs mere her

Tidligere artikelMentorprogram løfter vidensniveau i den frie scenekunst og bygger bro på tværs
Næste artikelH. C. Andersens smukkeste eventyr flettes sammen til en julefortælling for hele familien