I 2021 får den danske musicalsucces ATLANTIS nyt liv, når Mikkel Rønnow og Tivoli præsenterer den hidtil største opsætning af det sagnomspundne drama om Atlantis storhed og undergang. Det sker bl.a. med Stig Rossen, Kaya Brüel, Pernille Petterson, og Jonas Rasmussen på rollelisten.
Hele Danmark får mulighed for at opleve den nye opsætning af ATLANTIS i Tivolis Koncertsal fra den 10. september 2021 eller efterfølgende i Musikhuset Aarhus, ODEON i Odense og Musikteatret Holstebro. Billetsalget er allerede i gang.

Stig Rossen, der ser meget frem til at skulle spille skurk siger om sin rolle i Atlantis:
”Jeg har været fascineret af ATLANTIS, lige siden jeg så den første gang på Bellevue Teatret i 1993. Sangene, historien, det episke og eventyrlige univers tiltaler mig meget. Og så glæder jeg mig naturligvis til at spille en vaskeægte skurk! Helte er der nok af, men det er skurkene, der virkelig får tingene til at ske – på scenen, altså!”

Stig Rossen skal spille skurken Jabbadoor. Foto: Simon Fernando.

Storopsætning af musical

Publikum kan se frem til 24 skuespillere på scenen og et 20-mands stort liveorkester under ledelse af Mikkel Rønnow. ATLANTIS tog Danmark med storm tilbage i 1993 med sine melodiøse sange. Siden har mere end en kvart million danskere set forestillingen, og soundtracket har solgt til guldplade. Forestillingen iscenesættes af Thomas Agerholm med et designhold fra Londons West End. Publikum kan se frem til Peter Spies’ musik i en ny og større orkestrering af Jesper Riis og Wolfgang Käfer.

Dansk musicals største stemmer

Blandt de håndplukkede musicalperformere finder publikum bl.a. Stig Rossen som skurken Jabbadoor, Kaya Brüel som kammerpigen Miranda og Melodi Grand Prix-vinderen fra 2018 Jonas Rasmussen, der får det ærefulde hverv at synge hittet MorgenAtlantis. Pernille Petersson, som var med i den oprindelige opsætning i rollen som prinsesse Adalena, spiller denne gang Salene. Derudover tæller castet bl.a. Johanne Milland, og Thomas Høj Falkenberg som det unge par Adalena og Silvan, Jakob Zethner som Kong Atlas samt Kim Hammelsvang som Zan-Zan og Annalouise Gomard som Livilla.

Foto: Simon Fernando.

En musikalsk kærlighedsrejse

ATLANTIS er en fortælling om kærlighed, magt og mordforsøg tilsat græsk tragedie bundet sammen af iørefaldende musik. ATLANTIS er ud over beretningen om den forsvundne sagnomspundne by af samme navn også historien om ung kærlighed. I Atlantis bor den meget eventyrlystne Silvan, der drømmer om at se fjerne kyster og havne. Mødet med prinsesse Adalena slår hans skæbne ud af kurs, og historien tager pludselig fart.

Prinsessen Adalena bliver af sin far beordret til at gifte sig med en adelig, men hun elsker den unge gadedreng Silvan. Hermed er der lagt op til et drama, da onde kræfter er på spil omkring dem, bl.a. i skikkelse af Jabbadoor (Stig Rossen) der vil overtage magten og dræbe Kong Atlas. De to unge går mange trængsler igennem, før de – helt overraskende – får hinanden til slut.

Kreativ producent Mikkel Rønnow har i en lang periode arbejdet med at forfine detaljerne i hit-musicalen og har store forventninger.

Atlantis tog Danmark med storm i starten af 90’erne, og er i dag en af genrens største danske klassikere. Jeg har længe drømt om at lave en revival – en ultimativ opsætning med de største musicalstemmer og med et scenisk design som viser hvad et moderne teater kan. Nu er drømmen gået i opfyldelse takket være et solidt samarbejde med komponist og forfattere og i partnerskab med Tivoli. Jeg glæder mig vildt til at give alle musical-fans en ny og overraskende oplevelse med Atlantis,” siger Mikkel Rønnow.

Pernille Petersson, der i første udgave af musicalen spillede Adalena, og er med i en ny rolle, siger: “Atlantis vil altid have en kæmpe plads i mit hjerte, og jeg er taknemmelig for at være en del af eventyret igen i de eventyrlige rammer i Tivoli. At spille Silvans mor, Salene, er en fin sløjfe for mig, som havde min debut i 1994 som prinsesse Adalena”.

ATLANTIS kan opleves fra den 10. september 2021 i Tivolis Koncertsal.

Læs mere om forestillingen og køb billet her.

Tidligere artikelBANKOVARIETÉ 2020 – Vi giver en kop Richs!
Næste artikelFra børnebogssucces til familieforestilling i Skuespilhuset