DEN HVIDE DAME genopstår i Liselund Slotspark

Teater Møn, Liselund Slotspark, DEN HVIDE DAME, Østmøn
Foto: DEN HVIDE DAME. ©Teater Møn

Teater Møn præsenterer installationen DEN HVIDE DAME i Liselund slotspark fra d. 28.-29. august som en del af Liselund Laboratorium. Sammen med Teaterhøjskolen Rødkilde og Metropolis – Københavns Internationale Teater inviteres der til iscenesat vandring i den smukke og eventyrlige have. Gratis adgang.

Overraskende optrin, små finurligheder og drømmende begivenheder

I hele 57 år levede kammerherreinde Martha de la Calmette (1788-1877) som enke i det lille lystslot. Hvid var hendes yndlingsfarve, alt måtte være hvidt omkring hende: duerne, ænderne, hønsene, kalkunerne, og selv påfuglene fulgte hende som en hund. 

Med afsæt i Marthas excentriske værtskab for datidens skønånder og poeter og i havens helt særlige natur vil Teater Møns performere iscenesætte Liselund Have i to dage.  

“Østmøn er fuld af eventyr og med DEN HVIDE DAME er vi gået på opdagelse i historien om Martha de la Calmette og naturens naturlige former som vi transformerer ind i visuelle kostume elementer. Vi glæder os til at dele det med de besøgende i parken, når vi iscenesætter slotshaven sammen med skuespiller Gry Guldager, kostumedesigner Susan Marshall og eleverne fra Teaterhøjskolen Rødkilde.

Liselund vil med et afstemt drys af skabninger og installationer, overraskende tableauer og optrin, små finurligheder og drømmende interaktive begivenheder være særlig underfundig og mytisk netop de dage, hvor det hele bliver vakt til live. Kom og se med,” fortæller de kunstneriske ledere af Teater Møn, Peter Kirk og Tilde Knudsen.

En iscenesat vandring med kostumer, der fanger blikket

DEN HVIDE DAME bliver skabt i samarbejde med den engelske kostumedesigner Susan Marshall, der bla. tidligere har skabt kostumer til forestillingen ALICE I EVENTYRLAND, der blev vist på Teater Møn.

Susan Marshalls fantasifulde og bedragerisk enkle kostumer leger med systemer, former og illusion. Susan Marshall er en britisk kostumedesigner og designhistoriker med base i Italien. Hun er i gang med en afhandling om ‘Insubordinate Costumes’, der undersøger det scenografiske kostumes centrale rolle i forestillinger og legens grundlæggende betydning i kunstnernes kreative tilgang til kostumerne.

“Susan Marshalls særlige brug af kostumeelementer passer perfekt til den vision i hvidt, som vi vil skabe i Liselund slotspark. Med skitser inspireret af dyr og naturens arkitektur, skaber vi fantasifulde væsener, som Martha de la Calmette nok kunne anvende i sit hvide følge.  Vi er sikre på at Martha ville have sat pris på vores indretning af hendes smukke have” fortæller Peter Kirk og Tilde Knudsen.

Det er muligt at komme og gå som man vil i installationen, og der er ikke noget fast start og sluttidspunkt, men et tidsrum på seks timer fra kl. 14-20, hvor installationen foregår. Kom og skab din helt egen eventyrlige vandring.

Læs mere om Teater Møn her.

Læs mere om Liselund Laboratorium her.

Previous articleTivolis dansefestival In Motion giver en platform til Corona-aflyste danseforestillinger
Next articleEarthbound Symposium: Scenekunst og forskning stiller skarpt på klodens fremtid