Den Jyske Opera får ny musikchef

Den Jyske Operas nye musikchef Christopher Lichtenstein. Foto: Den Jyske Opera.

Fra 1. september bliver den 33-årige dirigent Christopher Lichtenstein musikchef på Den Jyske Opera. Udover at stå for den musikalske ledelse og være leder for Den Jyske Operas kor, skal Lichtenstein også dirigere landsdelsorkestrene, når Rigoletto skal på turné dette efterår.

Et allerede kendt ansigt på Den Jyske Opera

Christopher Lichtenstein er allerede et kendt ansigt på Den Jyske Opera. Tilbage i 2018 dirigerede han den reumertnominerede Passageren og til august 2021 skal han dirigere den nyskrevne operette om Frederik den 8.s død Inkognito Royal. Udover at dirigere vil han også stå for kontakten til landsdelsorkestrene.

Operachef Philipp Kochheim udtaler: ”Det er med stor glæde og begejstring, at vi kan byde velkommen til Christopher Licthenstein. Jeg kender Christopher som en vidunderlig musiker, en dedikeret ambassadør for operakunsten og en ydmyg kunstner at arbejde sammen med.”

Christopher Lichtenstein overtager taktstokken som musikchef og dirigent på Den Jyske Operas efterårsturné Rigoletto fra Tecwyn Ewans. Ewans er udnævnt til kunstnerisk chef i Musikkens Hus i Aalborg.

Christopher Lichtenstein

Christopher Lichtenstein er født i Bayern i Tyskland i 1986 og er uddannet ved Hochschule für Musik i Würzburg. Han fik sin debut som dirigent i 2014 med Elskovsdrikken på Staatstheater Braunschweig, hvor han efterfølgende har været fast tilknyttet som 1. kapelmester. Lichtenstein blev tildelt en pris til unge kunstnere på Staatstheater Braunschweig i 2013 og modtog Bayreuth-legatet det samme år.

Udover sit arbejde med klassiske operaer og operetter (Tosca, Rigoletto, Aida m.fl.) har Lichtenstein dirigeret flere urpremierer. Lichtensteins første engagement på Den Jyske Opera var den skandinaviske førsteopførelse af Weinbergs holocaustopera, Passageren, i 2018.

Previous articleTeater Republiques Coronamonologer udgives som bog
Next articleShakes inviterer til gratis teaterfest i Ørstedsparken