Den Jyske Opera modtager international prisnominering

Foto: Den Jyske Opera

The FEDORA Platform offentliggjorde den 1. februar, at Den Jyske Operas borgerinddragende kunstprojekt En tone i livet er blevet nomineret til FEDORAs Education Prize 2021. Den internationale pris uddeles til initiativer inden for opera- og balletverden i Europa, der fokuserer på social integration og interkulturel dialog.

The FEDORA Platform er et europæisk netværk inden for opera og ballet, der hylder og støtter nytænkende projekter. Med FEDORA Education Prize vinder man sammen med anderkendelsen 50.000 EURO. Hvis En tone i livet vinder prisen, skal en del af pengene bruges på at filme de parallelle kunstprojekter i Manchester og Aalborg. Resten af beløbet skal bruges på lignende projekter i fremtiden. Det udtaler udviklingschefen i Den Jyske Opera, Lene Juul Langballe.

Sangprojekt skaber dialog på tværs af landet

Sangere fra Den Jyske Opera har i efteråret 2020 mødtes med forskellige sanggrupper på tværs af landet, hvor de synger sammen og taler om de minder, som knytter sig til sangene. Det er de minder og fortællinger, der ligger til grund for det musikalske værk En tone i livet. Sangteksten skrives af forfatter Cecilie Eken, mens musikken skrives af komponist Søren Møller.

I september 2021 vil de medvirkende sanggrupper præsentere det færdige værk på operafestivalen GrowOP! Festival 2021 i Aarhus.

“Det er glædeligt, at de hos FEDORA i Bruxelles har fået øje på, at En tone i livet kan noget særligt. Her har mennesker i alle aldre mødtes – coronasikkert – for at synge sammen og dele deres minder om sang. Deltagerne har grinet og grædt og været nysgerrige, og når man lytter til hinanden på den måde, så får vi et rigtig godt udgangspunkt for at skabe dialog på tværs af alt det, der skiller os ad.” Sådan udtaler udviklingschef i Den Jyske Opera, Lene Juul Langballe.

Kunstprojektet er kommet til live i et samarbejde mellem Den Jyske Opera, organisationer, kommuner og kunstnere.

Læs mere om En tone i livet her.

Vinderen af prisen offentliggøres i juni. Det er muligt at stemme på de internationale kunstprojekter frem til og med den 26. februar. Stem her.

Previous articleMungo Park udvider med ny teatersal
Next articleSceneløs – Teater til dine ører