Den Jyske Opera tager på danmarksturné med Kleopatra

Foto © Pressefoto

For første gang i 125 år opføres August Ennas umådeligt smukke opera Kleopatra i Danmark. Det sker, når Den Jyske Opera i deres Danske Serie lukker op for den danske musikhistories rigdom og gør opmærksom på én af Danmarks mest oversete komponister. Operaen kommer forbi hele 9 danske byer mellem 1. marts og 12. april.

Den danske komponist August Ennas opera Kleopatra handler om prins Harmaki, for hvem det lykkes at komme ind i dronning Kleopatras palads. Han vil myrde hende, genvinde magten over Egypten og befri sit land for enhver romersk indflydelse. En af Kleopatras kammerpiger, Charmion, er dybt forelsket i prins Harmaki og hjælper med lægge mordplanerne. Men så snart Harmaki ser Kleopatra, bliver han slået af hendes skønhed og er ude af stand til at fuldføre mordet. Da Charmion bliver klar over, at hun er ved at miste Harmaki, afslører hun planerne for Kleopatra. Dette ender med at få fatale konsekvenser for både Harmaki og Charmion.

Første opførelse siden 1894

Kleopatra har ikke været opført siden premieren på Det Kongelige Teater for 125 år siden. På mange måder har det derfor været på tide at bringe den til live igen.

“Da jeg første gang åbnede partituret til August Ennas Kleopatra, blev jeg overvældet af musikkens skønhed og dramatiske kraft. En vidunderlig blanding af Wagner og verisme. Men med en helt egen stemme. Enna har et sjældent naturtalent for orkestrering. Det er en stor ære og meget spændende at være med til at bringe Kleopatra til live igen efter mange års tornerosesøvn”, udtaler Joachim Gustafsson, der står for den musikalske ledelse.

Med deres Danske Serie ønsker Den Jyske Opera at lukke op for den danske musikhistories rigdom, og de lægger altså ud med August Enna.

“Bortset fra Maskarade er kun en håndfuld andre danske operaer almindeligt kendt og endda færre i udlandet. Komponister som August Enna, Ludolf Nielsen og Paul August von Klenau er næsten glemte, selv om deres mesterværker er lige så fortryllende og givende som de tilsvarende af italienske, franske og tyske komponister”, udtaler operachef Philipp Kochheim.

Kleopatra får premiere den 1. marts på Musikteatret i Aarhus og kommer herefter forbi København, Hillerød, Albertslund, Sønderborg, Esbjerg, Flensborg, Vejle og Odense.

Du kan læse mere om forestillingen her og sikre dig din billet her.

Previous articleVinterteaterfestival på Odin Teatret: The Laboratory Spirit
Next articleGuitarspillende komiker klar med nyt show