Den Retfærdige Kriger stiller skarpt på tilliden til det danske demokrati

PR foto: Teater Grob, Den Retfærdige Kriger

Trods en usikker tid producerer Ina-Miriam Rosenbaum og Teater Grob fortsat Den Retfærdige Kriger. Teatret håber på, at det snart bliver trygt at gå i teatret igen, så publikum kan opleve premieren på Den Retfærdige Kriger d. 20. februar

Den Retfærdige Kriger er en forestilling, der i et musikalsk rap-univers med en blanding af skarpvinklet satire, dokumentarisme og politisk kammerspil åbner vores kollektive glemmebog – og med Irakkrigen som eksempel – sætter tilliden til det danske demokrati under lup, i en tid, hvor netop tillid er vigtigere end nogensinde før.

Et drama af shakespearianske dimensioner

Tre døtre af Danmark undersøger hændelserne omkring den danske krigsdeltagelse. Det er frihedsskud og fredsbombardementer. Det er gode venner mod stride fjender. Det er Anders og George mod Saddam.

I 2003 gik Danmark udenom FN og ind i Irak for at destruere Saddam Husseins masseødelæggelsesvåben. I koalition med Storbritannien ville den danske statsminister og den amerikanske præsident sikre verdensfreden. Men i 2019 udkom den historiske udredning, der satte spørgsmålstegn ved krigsdeltagelsen. Var krigen lovlig? Var motivet overhovedet masseødelæggelsesvåben? Gik statsministeren på kompromis med den demokratiske proces?

På et fundament af fakta, der er behandlet af dybdeborende journalister, historikere og scenekunstnere i samarbejde med Ina-Miriam Rosenbaum, har hun skabt en forestilling, der bruger satire for at generere nysgerrighed, tvivl og spørgsmål i publikum. Spørgsmål, der skal danne baggrund for en samtale som journalist og historiker Christoffer Emil Bruun moderer mellem publikum, særligt inviterede gæster og kunstnere i forestillingens 2.akt.

Den Retfærdige Kriger har planlagt premiere 20. februar 2021 kl.16 på Teater Grob i København.

Biletter kan købes her

Previous articleReumert-fest i provinsen: Landets største scenekunst-pris uddeles i Odense
Next articleDansk Teater opruster med ny seniorpolitisk rådgiver