Den storslåede udendørsforestilling HOBBITTEN kommer til Moesgaard i Aarhus

HOBBITTEN
HOBBITTEN. Foto: Miklos Szabo

I sommeren 2022 forvandles området ved Moesgaard Museum i Aarhus til Tolkiens eventyrlige verden Midgård, fyldt med hobbitter, drager, kæmpe trolde, elvere og masser af familievenlig action.

HOBBITTEN er et af alle tiders største og mest elskede eventyr. Og når Det Kongelige Teaters storslåede udendørsforestilling rykker fra Ulvedalene til de smukke arealer ved Moesgaard Museum i Aarhus, får hele familien igen muligheden for at opleve fortællingen om den stilfærdige hobbit, Bilbo Sækker, der pludselig befinder sig midt i en dramatisk kamp mellem det gode og det onde. En kamp, hvor farerne lurer i alle skygger, og hvor mørke kræfter truer med at opsluge hele verden.

Hver aften er der plads til 3000 publikummer under åben himmel, som vil opleve Nordeuropas største teatershow med imponerende scenografi, heste, halsbrækkende stunts, overraskende special effects (og meget, meget mere, som ikke bør afsløres for publikum.)

Handlingen i HOBBITTEN

Hobbitten Bilbo Sækker lever et roligt liv i sit lille hobbit-hul i et afsides hjørne af Midgård uden skyggen af dramatik, indtil den dag troldmanden Gandalf inviterer ham med på en uventet rejse. Sammen med krigeren Thorin Egeskjold og hans selskab af dværge drager Bilbo mod Det ensomme bjerg for at genvinde skatten under bjerget. Undervejs på den farefulde vej skal han bevise sit værd mod mystiske, onde kræfter og overvinde dragen Smaug. På forunderlig vis finder Bilbo også en magisk, dragende ring, der er bundet til Midgårds skæbne.

HOBBITTEN er bearbejdet til scenen af Glyn Robbins efter J.R.R. Tolkiens roman The Hobbit. Stykket præsenteres med tilladelse af Middle-earth Enterprises ved The Saul Zaentz Company.

Forfatter: J.R.R. Tolkien
Dramatisering: Glyn Robbins
Iscenesættelse: Kasper Holten
Scenografi: Kim Witzel
Kostume- og dukkedesign: Ida Marie Ellekilde
Dukkeinstruktør: Rolf Søborg Hansen
Lysdesign: Ulrik Gad
Videodesign: Luke Halls
Lyddesign: Jonas Vest
Koreografi: Signe Fabricius
Komponist: Jeanett Albeck
Oversættelse: Niels Brunse
Stuntkoordinator og kampkoreograf: Kristoffer Jørgensen
Assisterende instruktør: Anna Schulin-Zeuthen
Assisterende instruktør: Johanne E. Holten


Køb billetter til HOBBITTEN på Moesgaard Museum 2022 her.
Premiere: 19. maj 2022
Spilleperiode. 19. maj – 25. juni
Forestillingen anbefales fra 6 år.

Previous articleMOON en opdagelse i menneskets skyggesider
Next articleForestilling om Frank Sinatra turnerer i jylland