Der er længe til juleaften – forkort ventetiden med teater

FOTO © Emilia Therese

Der er under en uge til juleaften, men ventetiden kan føles uendelig lang. Derfor har Teaternyheder her lavet en liste med forestillinger, som kan få den søde ventetid til at gå lidt hurtigere!

1. Nissebanden i Julemandens land – Odense Teater

Til og med d. 22. december kan du opleve den herlige juleforestilling om nissen Puk og hendes far Fornøje-Frederik, som er vild med at tjene penge. Men Puk vil hellere læse bøger – specielt dem der handler om nisser. Familien bor i Holme-Olstrup, og der er især brug for nisser i år. For julestemningen og glæden er nemlig væk. Og uden glæde ingen jul, det ved enhver nisse!

Heldigvis kommer Nissebanden Puk og Holme-Olstrup til undsætning. Lunte, Gemyse, Skipper og Hr. Mortensen finder en kvik nisse og hjælper i Puk, der har det helt rette nissesind. Sammen tager de ud på en farefuld færd til Julemandens Land for at redde julen. 

Du kan læse mere om forestillingen og købe billetter her. 

2. H.C. ANDERSENS SAMLEDE EVENTYR – Mungo Park

H. C. ANDERSENS SAMLEDE EVENTYR er en hæsblæsende tour de force gennem efterladenskaberne fra Danmarks store digter. I forestillingen gennemgåes 156 eventyr. Af tre skuespillere. Gennem én forestilling.

På sit dødsleje indser H.C. Andersen, at han udelukkende vil blive husket for sine eventyr. Ikke romanerne, digtene eller skuespillene. Ikke papirklippene, rejseskildringerne eller julehjerterne. Kun eventyrerne, intet andet. Denne isnende erkendelse sender den døende digter på en rejse gennem forfatterskabets eventyr. For er det nok, og er det godt nok? Er det tilstrækkeligt til evigheden?

Du kan opleve Mungo Parks forestilling om H.C. ANDERSENS SAMLEDE EVENTYR d. 20. og 21. december. Billetter kan købes her. 

3. Et juleeventyr – Aalborg Teater

Det er Charles Dickens klassiske juleeventyr, som Aalborg Teater har sat op denne op. Et juleeventyr handler om Scrooge, nn gnier og en ond chef, der ikke under sine ansatte noget. Han vil nemlig hellere spare pengene til sig selv. Og på juleaften viser det sig, at medarbejderne både forventer at få fri og ovenikøbet modtage ekstra betaling. Det er og bliver noget fjol, mener Scrooge og sender dem sent og halvsultne hjem.

Men så hjemsøges Scrooge af tre ånder – fortid, nutid og fremtid, og de tager ham med på en rejse, hvor han ser, lærer og forstår, at intet menneske er alene, og at vi er henvist til at hjælpe hinanden. Ikke mindst med at sikre alle en glædelig jul, med fritid og lidt ekstra i posen.

Du kan læse om Et juleeventyr og købe billetter her. 

4. Når du ser et stjerneskud – Anemonen

På det lille teater Anemonen i København K kan du få historien om den højgravide Sofie, der lejer et usselt værelse af Madsen. Til jul vil Madsen klæde sig ud som en rar julemand og sælge plastikjuletræer foran sin ejendom.

Vi mødes også den verdensfjerne forfatter, der bor på kvisten, og Nissen på loftet, der ikke har fået noget at Risengrød i 77 år. Baggårdskatten Hannibal klager over madkvaliteten i skraldebøtten og alt er temmeligt trist. Men så lander to engle i baggården og får sig en lille snak om stjerneskud. Det hører Nissen, og så kommer der gang i miraklerne.

Du kan købe billetter til Når du ser et stjerneskud her. 

5. Flagermusen – Odense Teater

Har du brug for en pause fra alt, hvad der har med jul at gøre, kan du tage ind og se Flagermusen på Odense Teater. For nu præsenterer OperetteKompagniet den tredje af store operetter, nemlig Johann Strauss d. yngres Flagermusen. Først var det Csárdásfyrstinden efterfulgt af Den Glade Enke.

Det er den med verdens bedste ouverture, Åh Gud Hvor Det Dog Går Mig Nær, Urduetten og Champagneterzetten. Rosalinde og Eisensteins ægteskab sejler – og kun ved at hun træder i karakter og henter ham hjem fra Prins Orlofskys bal på slottet, kan det reddes! Men først skal alle igennem en lang række forviklinger med store overraskelser. Opsætningen er storslået med sangere og musikere, lystigt spil og en masse dans – alt hvad man forbinder med en helstøbt aften i teatret!

Du kan læse mere om Flagermusen og købe billetter her. 

Previous articleDen ikoniske fællesbog FRIT FLET bliver til scenekunst
Next articleSe 20 børn iscenesætte deres egen skæbne i MOD ALLE ODDS