Det er også koldt på Teatret Zeppelin – premiere på FROSTBRØDRE

FOTO @ Pressefoto

Teatret Zeppelin har d. 26. januar premiere på den episke familieforestilling Frostbrødre. Forestillingen henter inspiration fra den nordiske mytologi og byder på stor scenografi, levende skuespil, smukke effekter og livagtige dukker.

Frostbrødre er en storslået fortælling om nordiske guder, søskendejalousi og om at finde troen sig selv og blive anerkendt for den, man er. Forestillingen er en fantastisk rejse ind i den nordiske mytologis univers. I Midgård, som er menneskenes verden, blander guderne sig, da følelsen af jalousi vokser hos en ung dreng, der ser sig gal på sin bror, som er en meget mere lovende kriger end ham.

Forestillingen er en genopsætning af den anmelderroste opsætning fra 2016, men med omfattende ændringer i manuskriptet. Forfatterne Mie Brandt og Lene Skytt har givet forestillingen et betydningsfuldt dramaturgisk løft, og fortællingen er blevet endnu flottere og mere vedkommende siden sidst.

Et sagndrama om søskendejalousi og -sammenhold

Stykket handler om den unge viking Sune, der ikke er en modig kriger. Han er dødelig jaloux på sin populære lillebror Thorbjørn, der er Midgårds største krigertalent. I desperation over ikke at føle sig set og forstået lader Sune sig fortrylle af den mørke og lumske Loke. Det bliver starten på et eventyr, hvor Sune må finde sin styrke og lære at lytte til sin indre stemme for at rette op på det hævntogt, der er vokset ud af hænderne på ham.

Myten om Balder og halvguden Lokes jalousidrama er drivkraften i historien om de tre søskende Sune, Thorbjørn og Liv, der skal kæmpe mod gudernes vilje og sig selv for at finde meningen med livet i Midgård.

Prisvindende dukker og talentfulde skuespillere

Teatret Zeppelin har igen æren af at præsentere dukkemager Rolf Søborg Hansens livagtige dukker som en bærende del af forestillingen Frostbrødre. Rolf modtog i 2016 en Reumert for sine scenedesigns, og i
Frostbrødre vil man atter kunne opleve hvorfor, Rolf er en af landets allerbedste dukkemagere.

Den talentfulde Amalie Lindegård vender tilbage til Frostbrødre som Sunes lillesøster Liv. Amalie er bl.a. kendt fra sine biroller i DR’s ungdomsserier”29”, ”30” og ”Yes No Maybe”, og hun er af magasinet
Soundvenue netop blevet udnævnt som en af 2018’s mest opsigtsvækkende skuespillergennembrud.

Amalie spiller sammen med Jens A. Kepny Kristensen i rollen som Sune, Bo Carlsson i rollen som Loke. Mie Brandt kan opleves i rollen som vølven Edda, mens eleven fra Skuespillerskolen Ophelia Jens Bernstorff Vejsnæs skal spille krigertalentet Thorbjørn.

Fra oldtidens guder til nutidens teenagere

Frostbrødre kobler nordiske myter og oldtidens tro med nutidens problemstillinger omkring identitet, religion, hævn, familie og mod. De seneste års store fokus på nordisk mytologi, vikinger og oldtid i populærkulturen med bl.a. Vikings, Game of Thrones og den danske ungdomsforfatter Malene Sølvsten er med til at placere Frostbrødre i en tendens i tiden til at betragte de store myter med nutidens øjne.
Forestillingen er en betagende fortolkning af Balder-myten, som kan ses af børn fra 7 år.

Frostbrødre har premiere på Teatret Zeppelin d. 26. januar og spiller frem til d. 22. marts. Du kan bestille billetter her.

Previous articleSmuk monolog om næstekærlighed på Holbæk Teater
Next articleOplev en langt fra klassisk Macbeth