Det Frie Felts Festival 2019 har eksperimenterne i fokus

Det Frie Felts Festival © Pressefoto

Det Frie Felts Festival løber i år af stablen for femte gang og giver endnu en gang alle muligheden for at stifte bekendtskab med den uafhængige scenekunst i Danmark. Den 12-16. marts er eksperimenterne i fokus på tre forskellige scener i København.

Det Frie Felts Festival er en samlet præsentation af værker fra det frie felt, og den byder både på premierer og genopførsler af værker, som er tværæstetiske og som eksperimenterer både med form og udtryk. Rammerne bliver udfordret, og man vil kunne opleve scenekunst både på scenen, på gaden, i foyeren og kælderen.

10 aktuelle værker fra det frie felt er udvalgt til festivalen, som samlet giver et stærkt her og nu-billede af, hvad der rører sig i den eksperimenterende og internationalt orienterede del af den danske scenekunst. Årets program er tilrettelagt af et kuratorteam bestående af den internationalt anerkendte koreograf og performer Mette Ingvartsen, dramatiker og dramaturg Gritt Uldall-Jessen, og iscenesætter og performer Erik Pold. De to sidstnævnte udgør også festivalens ledelse.

Spændende premierer

Gritt Uldall-Jensen har allerede på forhånd nogle anbefalinger. Hun glæder sig især til premieren på værkerne ‘Home’ af Naja Lee Jensen, der er et stedsspecifikt, one-on-one lydværk, der tager udgangspunkt i nærmiljøet omkring KoncertKirken på Blågårdsplads, hvor det opføres, og værket ‘Cirkelfærd’ af Entropia+Freya Sif Hestnes, der er lavet af en gruppe af unge scenekunstnere, der arbejder i en visuel-musikalsk form.

“’Cirkelfærd’ er en tværæstetisk og formundersøgende koncert, hvor der gøres brug af objektscenekunst og live-genereret scenografi,” fortæller Gritt Uldall-Jessen. Erik Pold supplerer at netop ‘Cirkelfærd’ kan vise sig at være en af festivalens store overraskelser.”

Det Frie Felts Festival åbnes i år også med en Danmarkspremiere. Dette sker ved en særudgave af den internationale gæsteforestilling ‘Skipet vol. 06’ af den norske scenekunstgruppe De Utvalgte, som skabes specifikt til Hofteatret.

Det Frie Felts Festival 2019 finder sted den 12.-16. marts i A-salen (Det Kongelige Teater), KoncertKirken på Blågårdsplads og Hofteatret ved Christiansborg Ridebane og sker i samarbejde med Dansehallerne.

Mere information og billetter kan findes her. Festivalens program kan hentes her.

Previous articleTeater Viva gæster Odin Teatret med Affaldsfortællinger
Next articleSort Samvittighed hylder parforholdet på Betty Nansen Teatret