Det Fynske Dansekompagni gæster Dansekapellet

Foto: Bahadir Badi Berber

Den 11. september kl.17 kan det Fynske Dansekompagni opleves i København, når de gæster Dansekapellet med det nye værk INTUITION af Cirkeline Dahl Bondesen. INTUITION er en humoristisk og dyb danseforestilling, der stiller spørgsmålstegn ved det rationelle menneske og belyser intuitionens intelligens gennem referencer til surrealismen.

Et møde med glemt kulturarv

I forestillingen INTUITION sættes tilskueren i kontakt med et glemt stykke kulturarv i vesten. Intuition omtales i dag enten for sine moderlige egenskaber, eller sidestilles i tale med instinktet, og har tabt sin filosofiske betydning. Ser man mod østen eller i vores egen kulturhistorie – hos de gamle grækere, anerkendes intuition i høj grad for sine filosofiske og åndelige egenskaber. Her kan intuitiv indsigt føre til ny indsigt og idérigdom, og åbner dermed op for en mere ånds betonet væren i verden. Denne forståelse for intuition undersøges, billedliggøres og fejres i værket INTUITION gennem legende, absurde og poetiske billeder af menneskets væren.

INTUITION er et legende og undersøgende værk om vores evne til at bruge intuitionen til at idégenere og finde retning i verden, og om hvordan vi får adgang til den. Jeg har i dette stykke ville skabe samtale om hvad intuition har af betydning i et vidensbaseret samfund, ved at lade publikum finde vej til erkendelse gennem musik, lyrik og bevægelse. Vi har leget enormt meget i hele tilblivelsen af dette stykke, for at udfordre det vi til daglig finder rationelt. Dette giver forestillingen sin humor og letsindighed midt i alvoren af dette emne. ” Udtaler koreograf Cirkeline Dahl Bondesen

Intentionen i dansen

I udviklingen af dansen til INTUITION har der været større fokus på intention og koncept end ren æstetik. Derfor ser man danserne i hverdagsbilleder som dagligstuen, i færd med at støvsuge og se tv, hvorfra mærkværdige og akrobatiske duetter opstår i samspil med støvsugere og målebånd. I kompagniet finder man 5 kvindelige dansere, som i deres ufiltrerede væren giver et anderledes og uromantisk bud på det intuitive.

Musik og lyrik som store medspillere

Musikken er af stor betydning for forestillingen, da denne ifølge Cirkeline Dahl Bondesen har en kæmpe evne til at dreje på menneskets sindstilstand. Samarbejdet med Svendborg baserede komponist Peter Kohlmetz Møller er fundamentalt for værket. Han har med sin drømmende synthesizer lyd og jazzede elementer skabt et score til INTUITION der både samspiller med Dan Turells hverdagsagtige og zenbuddhistiske univers, samt Inger Christensen smukke systemdigte.

Oplev forestillingen på Dansekapellet i København den 11. September – 17:00-18:00. Køb billetter her

Læs mere om det Fynske Dansekompagni her

 

 

Previous articleOFFSIDE: Ny ungdomsforestilling sætter fokus på diskriminerende sportskultur
Next articleLydforestilling om verdenssproget engelsk