’Det hele bliver forstærket og forstørret’ i PRETTY WOMAN – THE MUSICAL

Foto: Miklos Szabo

Hendes vilde, sjove og sårbare person, har vist en hel generation af kvinder, at de ikke skal passe ind i en boks, og at det at være kvinde kan se ud på mange forskellige måder.’ Sådan lyder det fra Nina Maria Schjødt, som skal spille Vivian i PRETTY WOMAN – THE MUSICAL, der har premiere onsdag den 14. september i Tivolis koncertsal i København.

Nina Maria er uddannet musicalskuespiller fra Musicalakademiet i Fredericia i 2014 og har siden været fast inventar på Danmarks musical- og teaterscener. Hun er blandt andet kendt fra de helt store musicalsensationer som Seebach, Sanne – The Musical og Midt om Natten. Da hun blev castet til at spille Vivian i PRETTY WOMAN THE MUSICAL, lå den lige til højre benet for skuespillerinden. Siden hun var barn, har hun set og elsket filmen med Julia Roberts og Richard Gere i hovedrollerne. For at forberede sig på den store rolle har Nina Maria prøvet at finde steder i sig selv, hvor hun kunne mærke Vivians væsen og gemyt. Hun afsøgte alle de sider, som Julia Roberts lagde i rollen som Vivian – og fandt dem i sig selv.

Jeg var fascineret af hendes skift mellem at være hende den professionelle prostituerede og hende drengepigen fra Georgia, som er total nede på jorden og udlever hendes indre barn med et helt umiddelbart, positivt og begejstret væsen, samtidig med at hun er en utrolig følsom kvinde.

I Pretty Woman møder vi den unge kvinde Vivian, som ikke har de bedste forudsætninger for livet. Økonomiske og personlige forhold har tvunget hende ned ad en vej, som ikke er den hun havde ønsket sig.

Det med at det hele ikke kører så godt for en, er noget som mange kan spejle sig selv i, mener Nina Maria. De følelser, det vækkede i mig, da jeg så filmen som ung pige, var også det håb om, at drømme kan blive til virkelighed. Og det synes jeg, den her historie handler om: Om at finde sig selv, at være tro mod sig selv og gå efter det – frem for at tro, at man nødvendigvis passer ind i det liv, man ikke er så glad for. Man kan godt stræbe længere end det.

Foto: Miklos Szabo
Foto: Miklos Szabo

Nye sider af en klassiker

Vivian i Pretty Woman er en folkekær karakter, og for Nina Maria er det et kæmpe privilegie at få lov til at spille en så elsket rolle. Men med det følger selvfølgelig også et pres. Mange unge kvinder og mænd er opvokset med filmen og spejler sig i den vilde Vivian, hvorfor der kan opstå mange forventninger til, hvordan rollen skal være.

Hvis jeg tænker for meget over det, at jeg gerne vil please eller imponere publikum med at være på en bestemt måde, så gør det ikke noget godt for mig eller rollen. Så jeg prøver i stedet for at tage udgangspunkt i mig selv og de ting jeg har med mig. Og så håber jeg, at folk bliver rørt – om ikke andet så af situationerne og af historien. Det prøver jeg at tippe lidt over i, fordi så tror jeg, at jeg kommer i mål, og derhen hvor publikum får tiltro til mig og rollen.

Pretty Woman er blevet ikonisk for blandt andet dens aftabuisering af kærlighedsforholdet mellem en prostitueret og en forretningsmand. I musicalen bliver der lagt flere lag på den velkendte fortælling. Publikum kan se frem til blandt andet et ensemble af dansere, sangere og skuespillere som er med til at fortælle kærlighedshistorien med deres kroppe og deres udtryk.

Det er en vildt fed effekt, at vi har mennesker, der er med til at fortælle, billedligt og kropsligt, hvad der sker i historien. Der er en del sange, som gør det mere eksplicit, hvad det er, der foregår inde i karaktererne. Vi kommer tættere ind på karaktererne og vi kommer til at lære dem bedre at kende, i musicalen.

Det betyder, at selv de største Pretty Woman-fans vil blive overrasket over de ekstra lag i Vivians karakter, som i musicalen bliver understøttet af helt ny musik fra Bryan Adams. Publikum kan altså, udover at glæde sig til alle de øjeblikke der er ikoniske fra filmen, også glæde sig til at komme endnu tættere på de elskede karakterer.

Vi får både de intime og alle de sjove små scener, men det hele bliver forstærket og forstørret. Publikummet vil blive blæst bagover af vellyd, skønne billeder og dans og der skabes en mere fuldendt sanseoplevelse – man vil kunne mærke det i kroppen.

Foto: Miklos Szabo

Et sammenspil mellem publikum og scene

Nina Maria spiller overfor skuespilleren Thomas Ambt Kofod, som spiller rollen som Edward. Samarbejdet har indtil videre fungeret rigtig godt. Samtidig er de to skuespillere også meget forskellige, hvilket hun mener kun er en fordel for deres arbejde.

Vi har nogle forskelligheder, sådan helt personligt.  Jeg er den jyske pige, der spræller meget, føler meget og er lidt klodset. Og han er mere rolig og går meget i dybden med tingende. Jeg tror, det er godt, at vi kan prikke lidt til hinanden Dermed kommer vi til at supplere hinanden rimelig godt.

Den vilde side af sig selv, som Nina Maria beskriver, glæder hun sig til at udleve i et af hendes favorit numre: Den heldigste pige i byen. Men mest af alt glæder hun sig til endelig at spille foran et publikum, fordi deres tilstedeværelse spiller en stor rolle for hende.

Publikum har jo meget at sige, deres energi kan bare noget. Det kan vi spillere mærke på scenen.

Hvis du ved være med til at skabe den gode stemning i salen til PRETTY WOMAN – THE MUSICAL så har forestillingen premiere onsdag den 14. september i Tivolis koncertsal i København og kan derefter opleves på turné i hele Danmark. Få mere information om hvornår PRETTY WOMAN kommer til din by og køb dine billetter her.

Previous articleDansk Teater 300 År og designbureauet Torden & Lynild åbner jubilæumsudstilling i otte byer
Next articleEugenio Barbas sidste premiere med Odin Teatrets ensemble