Det kan du opleve i Dansehallerne dette efterår

Foto: Søren Meisner
Foto: Søren Meisner

Efterårsprogrammet i Dansehallerne byder på et mangfoldigt spektrum af forestillinger med dans og koreografi som omdrejningspunkt. Teaternyheder giver dig her et overblik over Dansehallernes efterårssæson.

I september kan du opleve:

Danseforestilling: ’mixed feelings’ af Adriano Wilfert Jensen

Dato: Den 16. – 18 september.

Mixed feeling - Illustration: Andrea Zavala Folache
Mixed feeling – Illustration: Andrea Zavala Folache

Hvis du slår din vej forbi Copenhagen Contemporary i København nu på torsdag, fredag eller lørdag, har du mulighed for at opleve en ganske særlig danseforestilling, der dykker ned i undersøgelsen af følelsers finurlige størrelse. Danseforestillingen hedder mixed feelings og er skabt af Adriano Wilfert Jensen. I denne forestilling samarbejder Adriano Wilfert Jensen med et stort hold kunstnere, der sætter fokus på at demontere begærets individualistiske ramme gennem dans.

Danseforestilling: ‘pour it’ af Nanna Stigsdatter og Snorre Elvin

Dato: den 24.- 26. september

Foto: V. Vidoe
Foto: V. Vidoe

Her i september kan ’pour it’ også opleves på Copenhagen Contemporary. Forestillingen er en forlængelse af værket drivtømmer fra 2019. Kender man det, vil man genkende, at de fortsætter undersøgelsen af intimitet, vandige habitater og tærskler.

Værket er skabt af Nanna Stigsdatter og Snorre Elvin, som mødte hinanden på Den Danske Scenekunstskole i 2011 og sidenhen har de arbejdet sammen i forskellige konstellationer, heriblandt dansekollektivet Danseatelier. Forestillingen beskrives som et EKKO af mange års venskab og danse.

I oktober kan du opleve:

Forestilling: ‘Duende’ af Linda Blomqvist

Dato: den 3.-4 oktober

Foto: Chrisander Brun
Foto: Chrisander Brun

Duende er en spansk betegnelse for stemningens ånd. Det kommer indefra som en fysisk og følelsesmæssig reaktion på kunst. Det er det, der giver dig kuldegysninger, får dig til at smile eller græde som en kropslig reaktion på en kunstnerisk forestilling, der er særligt udtryksfuld” – Sådan beskrives forestillingen af instruktøren Linda Blomqvist.

Til denne forestilling kan du både opleve de helt store bevægelser, synkron koreografi, men også stilstand og de langsomme bevægelser. Bevægelserne bliver akkompagneret af en smuk lydside, hvor performernes stemmer også kommer i spil.

Forestillingen kan opleves ved Koncertkirken, Blågårds Plads 6A, København N.


Soloforestilling: ‘Ego Trip (Dans på museer)’ af Mathias Theisen

Dato: den 24. oktober

Foto: Søren Meisner
Foto: Søren Meisner

Bornholmere og andre, der skulle være så heldige at befinde sig på solskinsøen i oktober kan også få sig en på opleveren.

‘Ego trip’ er en kærlighedserklæring til dans som scenekunst. Forestillingens præmis er at fylde et rum med så meget dans, som det kan bære, uden at miste publikums nysgerrighed og lyst til mere – en rå og intim forestilling, hvor alle de elementer som typisk støtter dansen, er skåret væk. Koreograf og danser Mathias Theisen ønsker at vise dansens potentiale til at stå for sig selv.

Dans på museer er et nyt samarbejdsprojekt mellem teaterforeninger, lokale museer og Dansehallerne, hvor vi undersøger det kunstneriske møde mellem dans og museer både, hvad angår det kunstneriske og publikum.

Forestillingen kan opleves i Gudhjem på Gudhjem Museum.

Forestilling: ’echoes’ af Klara Utke Acs

Dato: den 14. oktober – 16. oktober

Pressefoto: V. Vidoe redigeret i samarbejde med Tove Dreiman
Pressefoto: V. Vidoe redigeret i samarbejde med Tove Dreiman

Performancen beskrives som “en koreografisk total-installation, et taktilt landskab, der omslutter performerne såvel som publikum” og “en invitation til at opleve gennem sansernes mangfoldighed.” En forestilling af Klara Utke Acs, hvor der både er skruet op for koreografi, farver, lyd og lys!

Denne performance kan opleves på Copenhagen Contemporary.

‘Vibrant Matter’ af Sophia Mage
Dato: den 11. november – 12. november

I en seance mellem elektronisk live-lyd, kroppe og flere visuelle lag, bliver publikum vidne til et vibrerende drømmelandskab gennem ‘Vibrant Matters’ lyd- og lysinstallation.

Danseforestillingen består af 4 dansende kroppe, der bevæger sig til lysets og lydens mange forskellige lag og rytmer. Forestillingen kan opleves i Koncertkirken ved Blågårds Plads 6A, København N.

Forestilling: ‘Caresses’ af Emilie Gregersen
Dato: den 7. oktober til den 9. oktober

Foto: Veronika Vidø
Foto: Veronika Vidø

Caresses er et koreografisk værk af koreograf og danser, Emilie Gregersen. Værket er en del af hendes forestillingsserie, som stiller skarpt på perceptioner af berøring ud fra et fænomenologisk og koreografisk perspektiv.

Caresses er en duet, som dykker ned i et sanseligt forhold mellem to kroppe, der navigerer gennem berøring, mens de udfolder dens påvirkninger både på et sanseligt og følelsesmæssigt plan. Kærtegn forstærkes og strækkes på skalaer af intimitet og afstand, tiltrækning og frastødning, afslappet gestus og forstærket kropslig oplevelse.

 

I november kan du opleve:

Forestilling: ‘For Ever Four Seasons’ af Convoi Exceptionnel

Dato: den 29. november – 30. november

Foto: Søren Kjeldgaard
Foto: Søren Kjeldgaard

For Ever Four Seasons er et musikalsk, koreografisk og eksistentialistisk værk, der insisterer på langsomhed. Det er en modstandshandling mod den hurtigt accelererende verden. De to danseres tilstande forankres i nykomponerede værker af celloduoen Soma & Lil og komponist og lydkunstner Kristian Hverring. Jon R. Skulbergs iscenesættelse, scenografi og lys inviterer publikum til en serie af billeder under indflydelse af langsom, men vedvarende forandring.

Man skal være opmærksom på, at der forekommer brug af stroboskoplys enkelte steder i forestillingen. Forestillingen kan opleves ved Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København

Forestilling: ‘GRÅTT’ af Hilde Ingeborg Sandvold
Dato: den 24. november – 25. november
Foto: Christoffer Brekne
Foto: Christoffer Brekne

Et koreografisk værk om oplevelsen af stress, og hvordan den påvirker os mentalt og fysisk. Den manglende kontakt med kroppen. Følelsen af at miste sig selv og blive en passiv tilskuer til omverdenen. Fornemmelsen af at alt er gråt i gråt, og man er fanget i stresstilstandens apatiske, følelsesløse krop. Hvis arme er det egentlig, der vokser ud fra mine skuldre?

Publikum inviteres ind i et rum, hvor den dansende krop og musikken flettes sammen med en intens selv-iagttagelse af kødet – på en krop, der gradvis skal finde vejen tilbage til der, hvor der er sammenhængskraft.

Forestillingen kan ligeledes opleves ved Dansekapellet, Bispebjerg Torv 1, 2400 København.

NEW SH*T

Dato: 18. november

Foto af gæstekurator Ray Roa, fotograf Alexis Rodriguez Cancino og Trine Lee
Foto af gæstekurator Ray Roa, fotograf Alexis Rodriguez Cancino og Trine Lee

NEW SH*T er et initiativ fra Dansehallerne, der ønsker at give publikum en unik oplevelse af fremtidens dans og samtidig styrke dansens økosystem.

 

Udstilling: ‘Close Encounters’ af The Right to Dance

Dato: den 24 november – 25. november

Den fjerde udgave af Close Encounters manifesterer sig i et udstillings- og performanceprogram med titlen The Right to Dance. Udstillingen tager sit udgangspunkt i den homoseksuelle afroamerikanske danser Doug Crutchfields liv og arbejde. Crutchfield flyttede til København i 60’erne, hvor han til at begynde med arbejdede som lærer for George Mills Moderne Ballet Skole. I 1965 startede han sin egen danseskole, hvor han udviklede danseforløb målrettet ældre og handicappede børn.

Close Encounters – The Right to Dance bygger videre på principperne bag Doug Crutchfields danseskole såvel som hans relokering fra USA til Danmark (migration som dans). Herigennem sætter udstillingen spørgsmålstegn ved bestemte kroppe og menneskers mulighed for at danse, ifølge samfundets forventninger og idealer, såvel som til selve dansens normer. Udstillingsrummet er tænkt som en hybrid mellem en danseskole, en musikbutik, en scene og en klub, der giver publikum anledning til at danse efter halvandet år, hvor sociale rum, der fordrer dans, har været lukket.

Udstillingen kan opleves i Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Pl. 1, 2100 København.

Du kan læse mere om Dansehallerne og købe billet til de mange forestillinger her.

Previous articleCastet til Cirkus Jul er på plads
Next articleHorsens inviterer børn og unge til stor teaterfestival