Det Kgl. Teater er klar med nyt sæsonprogram

Det Kongelige Teater sæson
FOTO: Det Kongelige Teaters sæsonprogram ©Det Kongelige Teater

Det nye sæsonprogram på Det Kongelige Teater byder på blandt andet klassikere og ny dansk dramatik inden for skuespil, og balletten bliver domineret af kærlighed og stærke kvinder. Inden for operaens repertoire spænder den fra let og tempofyldt underholdning til moderne, politisk opera.

Vi har samlet et lille udpluk fra programmet, både inden for skuespil, ballet og opera. Læs mere her:

Skuespil

Forestillingen Aladdin er baseret på Adam Oehlenschlägers værk og bliver instrueret af den anerkendte instruktør Christian Lollike. Her aktualiserer han Aladdin med nutidens diskussioner om retningsløshed, religiøsitet og sex før ægteskabet. Forestillingen har premiere den 21. september i Skuespilhuset og spiller frem til den 3. november.

I Scener fra et ægteskab bliver Ingmar Bergmans miniserie fra 1973 dramatiseret. Parret Johan og Marianna bor skønt, er forældre til to søde børn og har begge et godt arbejde. De er tilsyneladende lykkelige, men under overfladen ulmer en frustrerende higen efter ægte kærlighed. I denne udgave er rollerne byttet om, hvor det er kvinden, der forlader manden for en yngre model. Forestillingen har premiere den 17. august og spiller frem til den 2. oktober.

Ballet

Carmen handler om en kvinde, der udlever sine lidenskaber uden at lade sig påvirke af de begrænsninger, samfundet pålægger kvinder. Den spanske Marcos Moraukowshka tager her udgangspunkt i den oprindelige roman af Prosper Mérimée. Moraukowshka sætter fortællingen i nye rammer og ændrer begivenhedernes gang. Forestillingen har premiere den 28. september og spiller frem til den 1. november.

Alice i Eventyrland handler om pigen Alice, der følger efter en kanin og kommer på en rejse til et land, hvor sælsomme oplevelser og mærkværdige skikkelser venter hende. Den engelske koreograf Christopher Wheeldon har omsat fortællingen, Joby Talbot står for musikken, og Bob Crowley står for scenografien. Forestillingen har premiere den 2. december og spiller frem til den 22. december.

Opera

La Boheme er skabt af Giacomo Puccini og er en opera om ulykkelig kærlighed. Fire fattige kunstnere bor sammen på et klemt kvistværelse og beslutter at fejre juleaften på deres stamsted Café Momus. En af mændene støder på vejen på naboen Mimi, som han øjeblikkeligt falder for. De lykkelige dage slutter brat, da de opdager, at Mimi er dødeligt syg. Forestillingen har premiere den 20. oktober og spiller frem til den 18. december.

Flagermusen er en opera, der er skabt af Johann Strauss. Den bliver iscenesat af Peter Langdal. I fortællingen flyder champagnen, mens lidenskaber og løgne får frit løb i en hyldest til livet og en erotisk rejse, hvor der forføres, drikkes, elskes og bedrages. Fortællingen kredser om længsel efter erotik og længsel efter at kunne mærke livet. Forestillingen har premiere den 24. november og spiller frem til den 3. marts 2019.

Du kan læse mere om det nye sæsonprogram og finde billetter til Det Kongelige Teaters mange forestillinger her.

Previous articleHer er de nominerede til Tony Awards 2018
Next articleSex og politik på Teater Grob