Det Kongelige Teater bringer en gammel kending op til vores tid

Den Glade Enke 2.0 FOTO: ©Det Kgl. Teater
Franz Lehárs musik til Den Glade Enke var et af Adolf Hitlers yndlingsværker. Det på trods af, at Lehár samarbejdede med flere jødiske tekstforfattere og var gift med en jødisk kvinde. --- Den Glade Enke 2.0 FOTO: ©Det Kgl. Teater


Operetten Den Glade Enke af Franz Lehár bliver ført op til nutiden med den satiriske gendigtning Den Glade Enke 2.0 skrevet af Adam Price og iscenesat af Kasper Holten. Denne gang er det i rammen af et fattigt teater, der vil reddes af den rige svinebondes enkes millardsformue. Opsætningen vil stadig være fyldt med de klassiske musiknumre, men rammen er spritny og moderne. 

Forestillingen spiller på Den Kongelige Opera og spiller i perioden den 1. oktober 2021 til 11. februar 2022. Det er en co-produktion med Bergen Nasjonale Opera.

Fra ambassadefester til et udsultet kulturliv

Plottet er nyt, og den oprindelige udgaves ambassadefester er nu henlagt til et udsultet, moderne og let genkendeligt dansk kulturliv. Men der er stadig intriger i luften og affærer i krogene, mens vores selvudstillende tid bliver spiddet i en ætsende satire.

Teaterdirektøren Zeta øjner en redningsplanke gennem et sponsorat fra Hanna Glawari, den ombejlede ’glade’ enke efter en velhavende jysk svineproducent. De berømte grisetter bliver aldrig helt det samme efter Hannas store fest hjemme i grisestalden.

Lydsiden til morskaben er Franz Lehárs musik til Den Glade Enke – et værk kapelmesteren brød igennem med i 1905. 

Læs endnu mere om opsætningen og køb billet her. 

 

Previous articleHVORFOR MIG? – En personlig opsætning om livet med kræft
Next articleOplev Arbejdersangbogens værdier og sangskatte i ny teaterkoncert