Det Kongelige Teater har påske-premiere på ny forestilling om Karantæne

Karantæne
Forestillingen Karantæne er helt ny, og afspejler den aktuelle Covid-19 situation. Foto: PR

Påsken står for døren, og til de dage har Det Kongelige Teater lagt et kreativt æg til publikum på deres streamingtjeneste.

Det Kongelige Teater har produceret en hel ekstraordinær onlineforestilling – Karantæne. Den handler om den ekstraordinære tid, som vi alle befinder os i lige nu, og giver publikum noget yderst aktuelt at samles om i påskedagene – derhjemme.

Forestillingen får premiere den 9. april klokken 20.00. Se den her.

Karantæne er blevet udviklet på samme måde, som den bliver afviklet: over videochat. Udover ægtepar som Tammi Øst og Jens Jørn Spottag, har holdet på intet tidspunkt mødtes fysisk – nogle af dem har aldrig mødt hinanden overhovedet.

Hvordan reagerer man under lockdown?

Karantæne følger en familie bestående af tre voksne børn og deres forældre under Danmarks lockdown.
 Familiens medlemmer har på hver sin måde et inderligt behov for at overskride de usynlige barrierer, der adskiller dem fra hinanden. Hver for sig prøver de sammen at løse de dilemmaer, som coronavirussen medfører.

Premiere på sangen “Den samme luft”

De fem skuespillere befinder sig foran hvert sit webkamera i deres egne hjem og improviserer ud fra en dramaturgisk ramme.
Fra hvert sit sted med hver sin internetforbindelse synger og spiller en operasanger og 36 musikere fra Det Kongelige Kapel sammen. De opfører forestillingens nykomponerede musik og sangen “Den samme luft”, mens to dansere fra Den Kongelige Ballet sætter trin på.

I Karantæne kan man bl.a. opleve Tammi Øst og Jens Jørn Spottag, solodanser Kizzy Matiakis, operasanger Simon Duus samt musikere fra Det Kongelige Kapel.

Karantæne har verdenspremiere torsdag d. 9. april kl. 20 på Det Kongelige Teaters Facebookside.

Forestillingen vil efterfølgende kunne streames gratis på KGL Xtra, Det Kongelige Teaters nye, gratis univers t.o.m. 13. april.

Se mere om Karantæne her.

Forestillingen bliver streamet på Facebook her.

Previous articleNyt debatformat på Mungo Parks instagram kanal
Next articleTeatret Møllen beder publikum om støtte: Behold billetterne til aflyst Romeo og Julie